19 / 04 / 2024

İzmir Çukurköy yeniden inşa edildi!

İzmir Çukurköy yeniden inşa edildi!

Geçtiğimiz Haziran'da meydana gelen sel felaketinin büyük tahribata yol açtığı Menemen'e bağlı Çukurköy, adeta yeni baştan inşa edildi.



İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menemen'e bağlı Çukurköy'de Haziran ayında yaşanan afetin izlerini silmek ve yaraları sarmak için başlattığı çalışmaları 2018 bitmeden tamamlanma aşamasına getirdi.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, aşırı yağışların ardından Menemen Çukurköy'ün üst kısmından geçen Kolangerisi Deresi'ne ait yan kolun taşması sonucu heyelan meydana gelmiş, çok sayıda ev ve araç hasar görmüştü. Dere yatağı üzerine kurulan köyün benzer sorunları gelecekte de yaşamaması için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun talimatıyla harekete geçen Büyükşehir Belediyesi dört bir koldan faaliyete geçti.

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İZSU Genel Müdürlüğü, hızla dere ıslah projesi hazırlayarak ihaleye çıktı ve 2.1 kilometrelik derenin ıslah çalışmalarına başladı. Yağışla berabar dağdan kaya, taş gibi malzemelerin sürüklenmesini önlemek amacıyla bentler ve çökeltim havuzları oluşturuldu. Derenin üstünün kapalı olduğu yaklaşık 550 metrelik bölüm de ıslah edildi.

Yeni konutlar yılbaşına hazır


Bu çalışmalarla beraber evleri hasar gören vatandaşların mağduriyetini gidermek için de harekete geçen İzmir Büyükşehir, oturmaya devam edilebilecek durumdaki evlerin onarım çalışmalarını hızlı bir biçimde tamamladı. Ağır hasarlı binaların yerine yapılan yeni konutlar ise tamamlanıyor. Çelik prefabrik teknolojiyle dubleks olarak inşa edilen 8 konutun yılbaşına kadar sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor. Her biri terasla birlikte 126 metrekare alana sahip konutlar toplamda 180 metrekare arsa üzerine inşa edildi. Yine İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak çevre düzenlemesi ve bağlantı yolarıyla birlikte afetin izleri silinen Çukurköy'de yeni bir dünya kurulacak.


Geri Dön