16 / 04 / 2024

'İstanbul'un arka bahçesi' pandemiye rağmen yoğun!

'İstanbul'un arka bahçesi' pandemiye rağmen yoğun!

Yeşili, doğası ve gölü ile turistlerin cazibe merkezi haline gelen Sakarya'nın Sapanca ilçesindeki butik oteller ve müstakil konaklama alanları, büyükşehirlere yakınlığı nedeniyle salgın sürecini dolu geçiriyor.



Yerli ve yabancı turistler, pandemi nedeniyle konaklamak için otellerden ziyade, butik otel, müstakil konaklama alanları ve tatil sitelerini seçiyor.

Anadolu Ajansı'ndan Ömer Faruk Cebeci'nin haberine göre;  her mevsim ayrı güzel olan, İstanbul, Ankara, Kocaeli ve Bursa gibi büyükşehirlere yakınlığı ve eşsiz doğasıyla turistlerin uğrak mekanı olan Sapanca, pandemi sürecinde de yerli turistlerin yoğun ilgisi altında.

"Yerli turistler kısıtlama günlerini Sapanca'da geçirmeyi tercih ediyor"

Sapanca Turizm Derneği Başkanı Berrin Yılmazer, salgından en çok etkilenen sektörlerin başında turizmin geldiğinin altını çizdi. 

Bölgenin en önemli turizm yerlerinden Sapanca'da büyük oteller açısından etkilenmenin üst düzeyde olduğundan bahseden Yılmazer, "Müstakil evlerimiz hala dolu. Hafta sonları dolu geçiyor. Konuklarımız, kısıtlamada cuma gününden gelip pazartesi günleri çıkış yapıyor. Sapanca'da yüzde 95 oranında doluluk oranımız var." ifadelerini kullandı. 

Yerli turistlerin kısıtlama günlerini Sapanca'da geçirmek istediğini söyleyen Yılmazer, "Hafta sonlarını Sapanca'da geçirmeyi tercih ediyorlar. Göle yasaklardan dolayı inemeseler de yeşilliğin ortasında günlerini geçiriyorlar. Çoğu konaklama siteleri, evleri yeşilliğin içerisinde, doğal güzelliği var. Hafta sonlarını böyle değerlendirmeyi tercih ediyorlar." dedi.

Yılmazer, hafta içi kalan misafirlerin ATV, at binme, gölde sandal gezintisi, fayton gezisi ve doğa yürüyüşleri gibi aktiviteler yapabildiğinden bahsetti.

"Yılbaşı için yoğun talep var"

Butik otel işletme müdürü Gamze Gezgin de Sapanca bölgesine pandemi sebebiyle yoğun talep olduğundan bahsetti.

Tesislerinde müstakil girişli villalar olduğu için rağbet gördüklerinden bahseden Gezgin, "İstanbul, Ankara, Kocaeli ve diğer yakın illere kısa mesafede bulunduğu için doğası ve güzelliğiyle misafirlerimiz, aileleriyle vakit geçirmek üzere buradaki tesisleri tercih ediyor." diye konuştu. 

Tesislere yıl başı için de yoğun talep olduğundan bahseden Gezgin, "Villa tarzı konaklamalar, daha çok ailelerin tercihi. Bunun yanı sıra müstakil alanlarda rahatsızlık verilmemesi adına gürültü ses ve etkinlikleri yapılmıyor. Toplu organizasyonlar olmadığı için aileler kendi kendilerine vakit geçirebiliyor." açıklamasında bulundu.

Kovid-19'la müstakil ve bahçeli evlere talep katlandı!

Yazlık evler kışlık oldu!


Geri Dön