28 / 03 / 2024

Pandemiye rağmen konut sektörü kazandırdı!

Pandemiye rağmen konut sektörü kazandırdı!

Remax Sonuç Kurucu Ortağı Ufuk Özdamar, pandemiye rağmen gayrimenkul sektöründe yatırımların devam ettiğini bu nedenle konut sektörünün kazandırmaya devam ettiğini dile getirdi. 



Pandemi döneminde Haziran ayında başlayan konut kredisi kampanyaları nedeniyle Temmuz ve Ağustos ayında konut satışlarında artış yaşandı. 1 Haziran’da yeni normale dönüşle birlikte sektör ivme kazanırken destek paketleriyle sıfır ve ikinci el projelerde uygun faiz oranları uygulandı.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre;  2020 yılının üçüncü çeyreğinde konut satışları önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 49 arttı. Satışlar çeyreklik bazda en yüksek seviyesine ulaşıp 536 bin 509 olarak kaydedildi. Konut fiyatlarında ise Ağustos itibarıyla yüzde 26,22 ile bugüne kadarki en yüksek artış oranı yaşandı.

“Emlak piyasası olumlu seviyede devam edecek” 

Gayrimenkul piyasanın olumlu seyrinin devam edeceğini tahmin ettiğini belirten Remax Sonuç Kurucu Ortağı Ufuk Özdamar “İnsanlar artık evde çalışacağını bildiği için evinde daha rahat çalışabileceği ve ofis kurabileceği büyük evler almaya karar verdi. Bu da tabii emlak sektörünü hareketlendirdi. İstanbul’un çeperlerinden, merkezi semtlere doğru gidildikçe konut fiyatları arttığından, merkezi semtlerde kira çarpanları da yükseliş gösteriyor. Konut yatırımı yapılırken bunlar göz önünde bulundurulmalı” dedi.


Pandemi ile konut sektöründe daralma yaşandığını ancak normale dönüşle sektörün yeniden eski günlere döndüğünü belirten Remax Sonuç Kurucu Ortağı Ufuk Özdamar “Biliyorsunuz ki tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını tüm ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de tüm sektörleri olumsuz etkiledi. Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden gayrimenkul sektöründe de bu nedenle durağan günler yaşandı. Ancak normalleşme sürecinin başlamasıyla beraber konut sektörü eski canlılığını yeniden yakaladı. Ülkemizde Koronavirüs salgınına karşı atılan adımlar ve virüse karşı verilen mücadele normalleşme sürecinin hızla hayata geçmesine yardımcı oldu. Her zaman olduğu gibi konut sektörü kazandırmaya devam etti. Bugüne kadar yatırımcısını hiç zarara uğratmayan ve büyük kar oranları sunan konut sektöründe ki canlılık bu şekilde devam edecektir. Şunu net bir ifadeyle belirtmek gerekir ki konut alan herkes kazançlı çıktı. Gayrimenkul sektörü kazandırmaya da devam edecek. Bundan hiç şüphemiz yok. Yatırım yapmak isteyen tüm vatandaşlarımızın çok uygun konut kredisi faizlerinden de faydalanarak konut almalarını tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Piyasada her bütçeye uygun konut seçenekleri var 

Günümüzde gayrimenkul sektörünün güvenli bir yatırım aracı olduğunu dile getiren Özdamar, “Bugün sunulan çeşitlilikle birlikte her bütçeye uygun daireler bulmak mümkün olabiliyor. 1+1’lerle başlayan yatırımlık seçenekler 3+1, 4+1 ve ultra lüks dairelere kadar uzanıyor. Tabi ki konum ve lokasyon gibi özellikler daire fiyatlarına yansıyabiliyor. İstanbul’da yeni projelere başlandı ve inşaatlar büyük bir hızla ilerliyor. Bu yeni projelerde de her bütçeye uygun daireler var” dedi.

Remax Sonuç olarak konut, lüks konut ve ticari gayrimenkul olmak üzere üç ana faaliyet alanında hizmet verdiklerini belirten Ufuk Özdamar sözlerini şu şekilde noktaladı: 

“İstanbul Bağdat Caddesi’nde ofisimiz ile hizmet vermekteyiz. Remax’in Uluslarası Lüks Konut Eğitimi’ni alarak ‘collection’ tabelasını İstanbul’da asmaya hak kazanan ilk ofis olma özelliğini taşıyoruz. 2012 yılı başında iki ortak olarak çıktığımız bu yolda 70 profesyonel gayrimenkul danışmanı sayısına ulaştık. 2019’u da tüm Türkiye 'deki Remax ofislerinin arasında beşinci olarak tamamladık."

Gayrimenkul sektöründe dijital imza dönemi!


Geri Dön