19 / 03 / 2024

İstanbul'un deprem dönüşümüne ihtiyacı var!

İstanbul'un deprem dönüşümüne ihtiyacı var!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Yıldırım, kenttin deprem dönüşümüne ihtiyacı olduğunu, öncelikli ve ağırlıklı olarak deprem dönüşümünü önemsediklerini söyledi...



AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Binali Yıldırım, Habertürk'te yayımlanan "Türkiye'nin Nabzı" programında, gazeteci Didem Arslan'ın sorularını cevapladı. 

Yıldırım, İstanbul'a gelen yıllık 13,5 milyon turist sayısını 22 milyona çıkarma hedefinde olduklarını ifade etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Deniz ve sağlık turizmiyle beraber kongre ve fuarların da turizmde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Binali Yıldırım, şunları söyledi;

"Mevcut Atatürk Havalimanı'nın yeri büyük bir kongre ve fuar merkezi ile millet bahçesi olarak düzenleniyor. Avrupa'ya kongreler, fuarlar için 50 milyon insan gidiyor yılda. Biz bunun yüzde 10'una talibiz. O da 5 milyon eder. Bu fuarlara giden insanlar da sadece orada yatma, kalkma, yeme, içme 1500 dolar harcıyor. Bunlar normal turistler gibi değil. Çarpı 5 milyon 7,5 milyar dolar. Buradan geldi mi? Bunun arkasında tabii tepeden tırnağa iğneden ipliğe herkes nemalanıyor. Berberi, bakkalı, mücevhercisi... Turist gelince 40-50 sektör harekete geçiyor, otelcisi, lokantacısı herkes bundan istifade ediyor. Ne oluyor, daha çok işçi almak ihtiyacı duyuyor. İstihdam artıyor."

İBB Başkan Adayı Yıldırım, İstanbul'da AK Parti'nin kendini anlatamadığı iddiasını kabul etmediğini ifade ederek, "Biz konuşmuyoruz, eserlerimiz konuşuyor. İnsanlar geçerken 'Ne güzel olmuş Allah razı olsun.' diyor. Yani bizim PR yapma, algı oluşturmada kabiliyetimiz arkadaş kadar yok. Onu kabul etmiyorum. Ama neticede yani bu tip sanal şeyler, çok kısa sürede gerçek ortaya çıkar. Ama bir Avrasya Tüneli orada duruyor. Yıllarca hizmet verecek.  Marmaray  orada duruyor." dedi.

İstanbul'a yapılan hizmetleri aktaran Yıldırım, projelerine ilişkin bilgi verdi.

Yıldırım, "Marmaray ile İstanbul'un Kuzey ormanlarını birleştiren yeşil koridorları tekrar hayata geçireceğiz. Bunu yaptığımızda 55 milyon metrekare, yani 7 bin 600 stat büyüklüğünde bir yeşil alanı İstanbul'a kazandırmış olacağız. Bu çok heyecan verici bir proje ve biz bu projeyi gerçekleştireceğiz."ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşüme ilişkin soru üzerine Yıldırım, kentsel dönüşümün mutlaka olacağını, bunun için imar barışının geldiğini ancak kenttin deprem dönüşümüne ihtiyacı olduğunu, öncelikli ve ağırlıklı olarak deprem dönüşümünü önemsediklerini söyledi. 

Deprem toplanma alanlarını artıracaklarını ifade ederek, istihdama yönelik projelere değinen Yıldırım, "Gençlerin istihdamını önemsiyoruz. Mesela şunu söylemek istiyorum, yaz aylarında İstanbul'da en az 50 bin gence belediye olarak kısmi zamanlı çalışma imkanı getireceğiz. Yani 3-5 saat çalışacak, onun karşılığında da parasını alacak hem de vaktini geçirecek." dedi.

İstanbul'da 7 bin 600 stat büyüklüğünde yeşil alan olacak!

Yenikapı'ya yapılacak limana 8-9 gemi yanaşabilecek!

20 yılda 6,5 milyon konut dönüşecek!
 


Geri Dön