29 / 03 / 2024

istanbul imar barışı

istanbul imar barışı

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ Meclis’te düzenlediği basın toplantısında "İstanbul'un riskli, güvensiz yapıları yıkılıp yapılmadan, İstanbul bu haliyle olası bir deprem yaşarsa, sonrasında yapabilecek şeyler ne yazık ki çok az olacak; enkaz altından can ve cansız çıkarmakla sınırlı kala

İstanbul'un deprem dönüşümüne ihtiyacı var!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Yıldırım, kenttin deprem dönüşümüne ihtiyacı olduğunu, öncelikli ve ağırlıklı olarak deprem dönüşümünü önemsediklerini söyledi...

İmar barışıyla İstanbul'da 1.7 milyon kişinin sorunu çözüldü!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İmar barışıyla İstanbul'da 1 milyon 700 bin vatandaşımızın sorununu çözdük" dedi...

İmar barışına en fazla başvuru İstanbul'dan geldi!

10 milyonun üzerinde başvurunun yapıldığı imar barışına en yoğun talep İstanbul'dan geldi.

İmar barışı başvuru merkezleri İstanbul!

İmar barışından yararlanmak isteyenler başvurularını Bakanlığın yetkilendirdiği merkezlerden yapabiliyor. İşte imar barışı başvuru merkezleri İstanbul..

İmar barışında hazineye ait arsa üzerindeki yapıların durumu!

Hazineye ve belediyeye ait taşınmazlar üzerindeki yapılar için imar barışına başvurulabilir mi? İmar barışında hazineye ait arsa üzerindeki yapıların durumu nedir?

İmar barışında önemli süreler!

İmar Barışı hangi tarihten önceki yapıları kapsar? İmar Barışı için hangi tarihe kadar başvuru yapılabilecek? Başvuru yapıldığı takdirde Yapı Kayıt Belgesi bedeli ne zamana kadar yatırılabilecek? İşte imar barışında önemli süreler...

Güneş Enerjisi Santralleri (GES) imar barışı kapsamında mı?

İmar Barışı Kanunu'nda belirtilen istisnai yapılara yapı kayıt belgesi düzenlenmiyor. Peki, Güneş Enerjisi Santralleri (GES) imar barışı kapsamında mı?

Sanayi yapıları imar barışından yaralanabiliyor mu?

İmar barışı kapsamında imar mevzuatına veya ruhsatına aykırı olan tüm yapılar ile barışılıyor. Peki, sanayi yapıları imar barışından yaralanabiliyor mu?

Prefabrik yapılar imar barışından yararlanabiliyor mu?

İmar barışı ile mevzuata aykırı yapıların imar sorunu sona eriyor. Peki, prefabrik yapılar imar barışından yararlanabiliyor mu?

Kooperatif yapıları için imar barışına başvurulur mu?

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için imar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi veriliyor. Peki, kooperatif yapıları için imar barışına başvurulabilir mi?

Tapu tahsis belgesi olanlar imar barışına başvurabilir mi?

İmar mevzuatına aykırı, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için imar barışına başvurulabiliyor. Peki, tapu tahsis belgesi olanlar imar barışına başvurabilir mi?

15 soruda imar barışında ödeme!

İmar barışında yapı kayıt belgesi alınabilmesi için belge bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, imar barışında kimler ne kadar ödeyecek? İmar barışında ödeme nasıl ve nereye yapılacak?

İmar barışıyla Türkiye'nin en büyük sorunu çözüldü!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, imar barışı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin büyük sorununun çözüldüğünü belirten Nasır, kanunun devrim niteliğinde olduğunu söyledi. 

İmar barışıyla kat mülkiyetli tapu alınabilir!

İstanbul Zirve Yapı Denetim ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Cumhur Akpınar, imar barışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Tüm yapıların yasallık kazandırılacağını belirten Akpınar, İmar barışıyla kat mülkiyetli tapu alınabileceğini söyledi.

Varlık barışı ve imar barışında süre uzar mı?

Vergi barışı, varlık barışı ve imar barışı düzenlemeleri kapsayan seçimden önce Resmi Gazete'de yayımlanan ve Meclisten geçen mali af yasasındaki detaylar belli oldu. Peki, düzenlemelerde süre uzar mı? Sizler için araştırıldı...

istanbul imar barışı Haberi

istanbul imar barışı

İYİ Parti İstanbul Milletvekili  Ümit Özdağ, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Elazığ ve Malatya’daki depremin, İstanbul başta olmak üzere Türkiye için hayati bir sorun olan deprem tehdidini tekrar gündeme taşıdığını açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türkiye'nin yüzde 92'sinin deprem kuşağında bulunduğunun, nüfusun yüzde 95'inin deprem kuşağında yaşadığının ve sanayi tesislerinin yüzde 75'inin deprem kuşağı üzerine kurulu olduğunun akıllardan asla çıkarılmaması gerektiğini vurgulayan Ümit Özdağ, "Deprem, saray rejiminin gündeminde gerektiği gibi olmasa da tabiatın gündeminde. Çok uzak olmayan bir günde muhtemelen İstanbul büyük bir deprem yaşayacak. Saray rejiminin gündeminin ilk maddesini, İstanbul depreminin sonuçlarını hafifletici önlemlerin acilen ve radikal karar ve uygulamalarla alınması oluşturulmalıdır. Söz konusu olan on milyonlarca insanımızın yaşamıdır. Bu konuda gereken önlemlerin hızla alınmamasının, ihmal edilmesinin, savsaklanmasının, ertelenmesinin sonuçları...