19 / 04 / 2024

İstanbul’un ilk ampute futbol sahası Pendik’e inşa ediliyor!

İstanbul’un ilk ampute futbol sahası Pendik’e inşa ediliyor!

İstanbul’un ilk, Türkiye’nin ise 3. ampute futbol sahası Pendik’e inşa ediliyor. Pendik Belediyesi tarafından Yenişehir Mahallesi'nde yapımına başlanan saha, Süper Lig'de mücadele eden Pendik Engelliler Spor Kulübü Ampute Takımının maçlarına ev sahipliği yapacak.




Pendik Engelliler Spor Kulübü  ampute futbol takımı, İstanbul’un  ilk  ampute futbol sahasına kavuşuyor.   Amatör spor kulüplerine desteklerini sürdüren Pendik Belediyesi,  Türkiye’de sadece iki  yerde bulunan ampute futbol sahalarının 3.sünü Pendik’te hizmete sunacak.  Etüd Proje Müdürlüğü tarafından Yenişehir Mahallesi Şefika Sokak'ta inşasına başlanan  saha, 47x66 metre ölçülerinde olacak. Suni çim ile kaplanacak sahanın kenarına maçı izlemek isteyenler için tribün ve otopark yapılacak.  Ayrıca  kulüp yönetimi ve futbolcuların ihtiyaçlarına yönelik  idari bina da inşa edilecek.  

Yeni saha heyecanı

Pendik Engelliler Spor Kulübü Başkanı Osman Bozanlı,  kendilerine böyle bir tesis kazandıracağı için Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin ve ekibine teşekkür ederek, “ Henüz 3 yılımızı doldurmamıza rağmen böylesine muhteşem bir tesise kavuşacağımız için çok mutluyuz.  Bizden çok daha eski takımlar olmasına rağmen her zaman yanımızda olan Pendik Belediye Başkanımız Dr. Kenan Şahin’in desteğiyle İstanbul'un ilk ve tek ampute futbol sahasına sahip olacağız. Türkiye'de ise biri Ankara'da, biri Antalya'da olmak üzere sadece iki ampute saha var. Bu tesisle hedefimiz Türkiye, Avrupa ve Dünya Kupalarının Pendik’te oynanmasını sağlamak” dedi.

2015-16 sezonunda ilk kez Süper Lig’de mücadele eden ve Ligi 6. Sırada bitiren takımın yeni sezona iddialı hazırlandığını belirten Bozanlı, “Önümüzdeki haftadan itibaren transfer çalışmalarımız başlayacak. Pendik’in Süper Lig’deki tek takımı olan Ampute takımımız, yeni tesisiyle çok daha büyük başarılara imza atacak” şeklinde konuştu.



Pendik Belediyesi



Geri Dön