27 / 04 / 2024

İstanbul'un Manhattan'ı Maslak için yeni imar planı!

İstanbul'un Manhattan'ı Maslak için yeni imar planı!

Uluslararası pek çok büyük şirketin bulunduğu, gökdelenleri ile Manhattan'a benzetilen Maslak'ın yeni uygulama imar planları kabul edildi. AKP ve CHP grubunun evet oyu verdiği yeni plana iki meclis üyesi karşı çıktı.




Uluslararası pek çok büyük şirketin bulunduğu, gökdelenleri ile Manhattan'a benzetilen Maslak'ın yeni uygulama imar planları kabul edildi. AKP ve CHP grubunun evet oyu verdiği yeni plana iki meclis üyesi karşı çıktı. CHP'li meclis üyeleri Hüseyin Sağ ile Hakkı Sağlam, Soma Holding'in binasının da bölgede olması nedeniyle yeni plana ret oyu verdi. 


Şişli'ye bağlı iken 2012'de Sarıyer'e bağlanan Maslak için hazırlanan uygulama imar plan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşüldü. Daha önceki planlar mahkeme tarafından iptal edilmişti.Yeni plan ile ilgili olarak söz alan Sağ, planın parsel bazında iyileştirmeler içerdiğini, bölgede özel imar şartlarıyla yapılmış plazaların olduğunu belirterek, "Bu plazalardan bir tanesi de Soma Holding'in binası olan Spine Tower. Soma Holding'in binasının bulunduğu bir plan değişikliğine oy verilmez. Bu şirket rant uğruna 301 işçinin ölümüne yol açmıştır" dedi. AKP'li imar Komisyonu Başkanvekili Timur Soysal teklif planının bir bölge planı olduğunu, herhangi bir binaya özel olmadığını söyledi. 


CHP Grubu sözcüsü Tonguç Çoban ise, Hüseyin Sağ'ın eleştirisine atfen bir konuşma yaptı. Çoban yeni plana grup olarak olumlu oy vereceklerini açıkladı. 


Yurt Gazetesi


Geri Dön