26 / 04 / 2024

İşten çıkarma dalgası yayılıyor! Dev banka karlılık hedefini tutturmak için binlerce çalışanını işten çıkaracak

İşten çıkarma dalgası yayılıyor! Dev banka karlılık hedefini tutturmak için binlerce çalışanını işten çıkaracak

Goldman Sachs 4 bine yakın kişiyi işten çıkarmayı planlıyor. ABD'nin en büyük bankalarından Goldman Sachs, karlılık hedeflerini tutturabilmek amacıyla 4 bine yakın çalışanını işten çıkarmayı planlıyor.



Bankanın, Goldman Sachs Üst Yöneticisi (CEO) David Solomon’un şubat ayında belirlediği karlılık hedefinin gerisinde kaldığı belirtilen haberde, bankanın bireysel bankacılık girişimi Marcus ile zarar ettiği bilgisine de yer verildi.

İnternet sitesinde yer alan haberde, Goldman Sachs’ın planladığı işten çıkarmanın boyutunun, piyasadaki gerileme sırasında çok sayıda çalışanını işten çıkaran Citigroup ve yaklaşık 200 kişinin işine son veren Barclays gibi diğer Wall Street şirketlerine göre çok daha büyük olduğu dile getirildi. Covid salgını döneminde çok sayıda kişiyi işe alan Goldman Sachs’ın çalışan sayısı, bu yılın 3’üncü çeyreği itibarıyla 49 bin kişiye ulaşmıştı.

ABD'de işten çıkarma dalgası yayılıyor

Resesyon beklentileri ve maliyetlerin yükselmesi nedeniyle ABD'de uzun süredir işten çıkarma dalgası yaşanıyor. Başka teknoloji şirketleri olmak üzere pek çok alanda şirketlerin tepe yönetimleri artan maliyetler ve 2023 yılında olası bir resesyon beklentisi nedeniyle çalışan sayısını azaltıyor. Ekim ayı sonu itibarıyla ABD'de teknoloji sektöründe 52 bini aşkın çalışan işinden oldu. Ülkede işten çıkarmaya giden şirketlerin listesi her geçen gün artarken, son olarak Twitter, Lyft ve Meta gibi firmalar çalışan sayılarında azaltma planıyla dikkat çekmişti.

Elon Musk'ın 44 milyar dolara satın aldığı Twitter'da çalışanların yüzde 50'sinin işine son verildi. ABD'li mobil araç çağırma uygulaması Lyft de çalışanlarının yüzde 13'ünü işten çıkaracağını duyurdu. Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta'nın ise büyük çaplı işten çıkarmaya gitmeyi planladığı kaydedilmişti. Dünyanın en büyük mikroçip üreticilerinden Intel'in de çalışan sayısında yüzde 20'lik azalmaya gitmeyi planladığı ayrıca Microsoft'un 1.000'e yakın çalışanın işine son verdiği kaydedilmişti. Çevrim içi ödeme platformu Stripe, çalışanlarının yaklaşık yüzde 14'ünü işten çıkarma kararı alırken çevrim içi emlak şirketi Opendoor,  çalışanlarının yüzde 18'ini işten çıkaracağını açıklamıştı. Ayrıca Netflix, Robinhood, Snap, Coinbase, Shopify, Peloton ve Calm gibi şirketler de personel sayısını azaltacaklarını duyurmuştu.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön