19 / 04 / 2024

İşte DİSK'in asgari ücret zammıyla ilgili tüm talepleri!

İşte DİSK'in asgari ücret zammıyla ilgili tüm talepleri!

Asgari ücrete yapılacak zammın açıklanmasına saatler kala DİSK de 10 maddelik bir talep formu yayınladı.



Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun temmuz ayında yapılacak ara zam için tarihi toplantısı başladı.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) da toplantının gerçekleştiği esnada resmi Twitter hesabından asgari ücret için 10 maddelik talep yayınladı.

Yayınlanan maddeler arasında asgari ücretin yanı sıra emekli aylıklarına da değinildi.

Asgari ücret için yalnızca işçinin kendisi değil, ailesinin de hesaba katılması beklenirken, brüt asgari ücretin net olarak ödenmesi gerektiği savunuldu.

DİSK’in resmi Twitter hesaplarından paylaştıkları 10 maddelik görüş ve talepleri şöyle: 

İşte DİSK in asgari ücret zammıyla ilgili tüm talepleri!

1-Asgari ücretin tespitinde asgari ücretin ortalama ücret haline geldiği dikkate alınmalıdır.

Asgari ücret ülkemizde en düşük ücret değildir. Ortalama ücret haline gelmiştir. AB ülkelerinde yüzde 4 civarında olan asgari ücret kapsamı ülkemizde yüzde 50 civarındadır. Asgari ücret, milyonların meselesidir. Asgari ücret tespitinde bu gerçek dikkate alınmalıdır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön