29 / 03 / 2024

İşte Dursun Özbek'in Galatasaray'ı kurtaracak projesi!

İşte Dursun Özbek'in Galatasaray'ı kurtaracak projesi!

Dursun Özbek'in Galatasaray'ı ekonomik sıkıntıdan kurtaran başkan olarak tarihe geçmek istediği belirtilirken, Özbek'in planlarının da hazır olduğu belirtildi. Özbek'in ilk planı Florya'da altyapı tesislerini Riva'ya taşımak.



Galatasaray'da UEFA'dan alınan ceza ve takımın aldığı sonuçlar taraftarın sabrını taşırırken, yönetime de büyük tepki oluştu.  Sarı-kırmızılı taraftarların büyük çoğunluğu Dursun Özbek'in istifasını iserken, Özbek'in en az 2 dönem daha Galatasaray başkanlığı yapmayı planladığı iddia edildi.


Dursun Özbek'in Galatasaray'ı ekonomik sıkıntıdan kurtaran başkan olarak tarihe geçmek istediği belirtilirken, Özbek'in planlarının da hazır olduğu belirtildi. 


Özbek'in ilk planı Florya'da altyapı tesislerini Riva'ya taşımak. Riva'da oluşacak sosyal alandan sonra ise burayı ihaleye açarak toplamda 1.5 milyar TL'yi bulacak projenin startı verilecek. 


Galatasaray yönetimi bunu 1 yıl içinde yapmayı planlarken, peşinat olarak 1.5 milyar TL'nin de yüzde 30'unun projeyi üstelenecek firmadan alınması planlanıyor. Florya'da A takım 2019'a kadar kalacak.A takım da daha sonra Riva'ya taşınacak. Ancak A takım taşındıktan sonra da Galatasaray ''sosyal alan'' dışında ruhsatı olmayan Florya için inşaat ruhsatı almaya çalışacak. 


Bu da alındıktan sonra Florya'da büyük gelir getirecek projeler inşa edilecek.Galatasaray yönetimi bu iki hamlesiyle borcu sıfırlamayı düşünüyor. Ancak tüm bunlar için Dursun Özbek 2 dönem daha görevde kalmayı hedefliyor.

 

Fotospor


Haber Fotomaç Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Galatasaray camiası, UEFA'dan gelen 1 yıl Avrupa yasağı ile sarsılırken yönetim krizden çıkış için kolları sıvadı. Şu anki borcu 500 milyon euro'ya yaklaşan sarı-kırmızılı kulübü, düzlüğe çıkarmak için sıcak paraya ihtiyaç duyan yönetimin, bu büyük borç yükünden kurtulmak için gayrimenkul satışını gündeme getirdiği ifade edildi. İlk etapta Riva'nın bir bölümünü satarak değerlendirilmesi planlanırken başkan Özbek'in arazi için 3 teklif aldığı ve buradan toplamda 300 milyon euro gelir beklendiği belirtildi. Bu paranın yüzde 30'unun acil borçlar için peşin alınması düşünülüyor.


2019'DA A TAKIM TAŞINACAK

Riva'daki arazinin bir bölümüne de 7 tane futbol sahası yapılacak, 2017'ye kadar altyapı, 2019'a kadar da A takım taşınacak. A Takım, Riva'ya geçtikten sonra da Florya Metin Oktay Tesisleri'nin bulunduğu arazi değerlendirilecek. Sosyal alan olarak kullanılabilen arazi için gerekli inşaat izinler alınırsa satışın gerçekleştirilmesi ya da bir inşaat firması ile anlaşılması bekleniyor. Dursun Özbek yönetiminin, kurtuluş projesini 19 Mart'taki Mali Kongre'de üyelerle paylaşması bekleniyor. Buna karşılık ne olursa olsun bugüne kadar gayrimenkul satışına sıcak bakmayan genel kurul üyelerinin, nasıl ikna edileceği konusu ise şimdilik boşlukta duruyor.


GAYRİMENKUL ZENGİNİ AMA BORÇ İÇİNDE

Galatasaray ciddi bir borç sıkıntısı yaşasa da mal varlığı bakımından dünyaca ünlü birçok kulüpten daha zengin durumda... Riva ve Florya başta çok değerli gayrimenkulleri bulunan sarı-kırmızılı kulübün başına geçenler, uzun yıllardır bu alanlarla ilgili çeşitli projeler hazırlıyor ama bugüne kadar hiçbirisi uygulamaya konulamadı. Son 16 yılda elde edilen başarılar da paraya çevrilemeyince iş Avrupa'dan men cezasına kadar geldi. Şimdi Özbek yönetimi de kulübün kendi iç dinamiklerini kullanarak sorunu çözmeyi planlıyor ama işi oldukça zor görünüyor.


Fotomaç Gazetesi


Geri Dön