28 / 03 / 2024

Dursun Özbek'in Galatasaray projeleri!

Dursun Özbek'in Galatasaray projeleri!

Galatasaray Kulübünün dün gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulunda başkanlık yarışını Mustafa Cengiz'e karşı kaybeden Dursun Özbek'in görev süresi 2 yıl 8 ay kaldı. 




2015 Mayıs'ta 2 bin 800 oyla başkanlığa getirilen Dursun Özbek, aldığı erken seçim kararının kurbanı oldu. Rakiplerinin hazırlanmasına zaman bırakmadığı gerekçesiyle, aldığı olağanüstü genel kurul kararı "Baskın seçim" olarak nitelendirilen Dursun Özbek, karşısındaki tek aday Mustafa Cengiz önünde, güven tazelemek için girdiği seçimi kaybetti.

 

Başkanlık sürecinde Galatasaray için önemli projelere başlayan Özbek'in önemli projeleri şöyle;

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; sarı-kırmızılı kulübün Riva'da bulunan arazisi ile Florya Metin Oktay Tesisleri'nin bulunduğu arazinin değerlendirilmesi için bir kamu şirketi olan Emlak Konut Yatırım Ortaklığı ile sözleşme imzalayan Özbek, büyük mali rahatlama sağlaması beklenen bu projelerin gelişimine önemli katkı verdi.

 

Özbek, Florya Metin Oktay Tesisleri'nin yerine Kemerburgaz'da modern bir yeni tesisin yapılması için 140 dönümlük arazi tahsisini sağladı. Bu sayede sarı-kırmızılı futbol takımı, Türk Telekom Stadı'na çok yakın bir noktada, inşası Toplu Konut İdaresi tarafından yapılacak modern bir yeni tesise kavuşacak.

 

Galatasaray'ın Mecidiyeköy'de bulunan arazisine, Ali Sami Yen Oteli olarak faaliyet görmesi için bina inşa edilmesini sağlayan Dursun Özbek, bu yıl sonunda faaliyete geçirmeyi planladığı bu yerin açılışı öncesi başkanlık koltuğunu devretmek zorunda kaldı. 
 


Geri Dön