20 / 04 / 2024

İşte ekonomistlerin asgari ücret zammıyla ilgili yorumları!

İşte ekonomistlerin asgari ücret zammıyla ilgili yorumları!

Deneyimli ekonomistler Uğur Gürses, Serkan Özcan, Hakan Kara, Yalçın Karatepe, İris Cibre ve Özcan Kadıoğlu, asgari ücrete yapılan zammı yorumladı.



Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücretin ara zam ile yüzde 30 oranında artırıldığını ve 5 bin 500 TL'ye yükseldiğini açıkladı. 

Asgari ücrete yapılan zam sosyal medyada geniş yankı uyandırırken, önemli ekonomistler de konuya ilişkin yorumlarda bulundu.

Ekonomistler Uğur Gürses, Serkan Özcan, Hakan Kara, Yalçın Karatepe, İris Cibre ve Özcan Kadıoğlu da asgari ücret ile enflasyon ilişkisini dikkate alarak çarpıcı değerlendirmeler yaptı.

İşte ekonomistlerin asgari ücret zammıyla ilgili yorumları!

Uğur Gürses, yapılan zamla ilgili olarak, "Yoksulsun sen yoksul kal. 5 aylık TÜİK enflasyonu yüzde 35, İTO İstanbul geçinme endeksi 6 aylık artış yüzde 54, asgari ücret artışı yüzde 29" ifadelerini kullandı. 

İktisatçı ve Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan ise, "İlk 6 ayda gıda enflasyonu yaklaşık %50 olarak gerçekleşecek! Haziran enflasyonu ile birlikte açlık sınırı muhtemelen 6600 TL üzerine çıkacak! Layık görülen rakam %30 artışla 5500 TL! Neyi tercih ettikleri artık o kadar açık ki söz söylemeye gerek yok!" değerlendirmesini bulundu. 

"ENFLASYONUN BİLE 10 PUAN ALTINDA"

Bilkent Üniversitesi'nden Hakan Kara, "Yorumsuz" diyerek gıda fiyatları ve asgari ücretin değişimini gösteren bir grafik paylaştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön