26 / 04 / 2024

İstinye'deki Boğaz manzaralı arazi satışa çıkarıldı!

İstinye'deki Boğaz manzaralı arazi satışa çıkarıldı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), İstanbul Sarıyer-İstinye'deki 158 bin metrekare büyüklüğünde olan ve AVM, okul, kamu binaları arasında kalan araziyi 25 milyon liralık geçici teminatla satışa çıkardı...




Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Emirgan Korusu, AVM ve okullar arasında kalan 158 bin metrekarelik araziyi satışa çıkardı


Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), İstanbul Sarıyer-İstinye'deki 158 bin metrekare büyüklüğünde olan ve AVM, okul, kamu binaları arasında kalan araziyi 25 milyon liralık geçici teminatla satışa çıkardı.


Son teklif verme tarihinin 13 Mayıs 2014 olarak belirlendiği ihale, "İstinye Turizm Merkezi Planı"nda Turizm Tesis, Konut, Eğitim ve Kreş Alanında kalan 1352 Ada -7 nolu, 360 ada, 3 ve 64 nolu, 380 ada, 17-18 ve 38 nolu yaklaşık 158 bin metrekarelik alanın bir bütün halinde satışını öngörüyor.


Satışa konu taşınmazlar, Sarıyer İlçe sınırları dahilinde, İstinye Semtinde, İstinye Mahallesi, Poligon Mahallesi ve Reşitpaşa Mahallesi sınırları içinde yer alıyor.


Gayrimenkullerin kuzeyinde; İstinye Kadir Has Villaları Sitesi, S Uluslararası Binicilik Merkezi, doğusunda Abdullah Efendi Sitesi, Emirgan Korusu, İstinye Koyu, güneyinde Sarıyer Emniyet Müdürlüğü, batısında Qent İstinye Projesi, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, Enka Okulları ve İstinye Park AVM ve Residence bulunuyor.


Ticaret-konut- iskan ağırlıklı yapıların yoğun olduğu yerleşim bölgesi, İstanbul Boğazı ve İstinye Koyu manzarasına da hakim bir konumda.



Dünya


Geri Dön