28 / 03 / 2024

İSU’dan 35 kilometrelik altyapı yatırımı!

İSU’dan 35 kilometrelik altyapı yatırımı!

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Gebze, Çayırova, Darıca ve Dilovası ilçelerine bağlı muhtelif cadde ve sokaklarda toplam 35 km uzunluğunda içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattı inşa edecek.




Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Gebze, Çayırova, Darıca ve Dilovası ilçelerine bağlı muhtelif cadde ve sokaklarda toplam 35 km uzunluğunda içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattı inşa edecek. Çalışmalarına bir süre başlanan proje bir yıl sürecek ve 7 milyon TL’ye mal olacak.


MEVCUT HATLAR YETERSİZ KALIYORDU


Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası ilçelerine bağlı çeşitli cadde ve sokaklar üzerinde artan yerleşim alanları nedeniyle mevcut içme suyu ve kanalizasyon hatları yetersiz kalıyor veya hatların ekonomik ömrünü tamamlaması gibi nedenlerle arızalar baş gösteriyordu. Yüzey sularından kaynaklanan baskınların da önüne geçmek isteyen İSU Genel Müdürlüğü, altyapı problemlerini çözmek için proje hazırlayarak çalışmalara başladı.


YAPILACAK İŞLER


Dört ilçenin altyapı problemlerini çözecek olan proje kapsamında Gebze’de 3.173 metre içme suyu, 5.511 metre kanalizasyon ve 2.150 metre yağmursuyu, Darıca’da 7.915 metre içme suyu, 2.237 metre kanalizasyon ve 1.400 metre yağmursuyu, Çayırova’da 3.680 metre içme suyu, 3.450 metre kanalizasyon ve Dilovası’nda 1.270 metre içme suyu, 3.921 metre kanalizasyon ve 316 metre yağmursuyu hattı inşa edilecek.




TOPLAM 35 KM ALTYAPI


Darıca, Çayırova ve Dilovası ilçelerinin çeşitli cadde ve sokaklarında boru döşeme çalışmaları sürüyor. Proje kapsamında dört ilçede toplam 35 km uzunluğunda yeni altyapı döşenecek. Bir yıl sürecek olan proje 7 milyon TL’ye mal olacak.



Manşet Kocaeli


Geri Dön