28 / 03 / 2024

İsviçre’nin rakip bankaları birleşiyor! UBS, Credit Suisse'i devralıyor!

İsviçre’nin rakip bankaları birleşiyor! UBS, Credit Suisse'i devralıyor!

İsviçre’nin en büyük bankası olan UBS, sektördeki en ciddi rakiplerinden biri olan Credit Suisse'in devlet yardımıyla devir alınmasıyla ilgili işlemleri 12 Haziran tarihinde tamamlayacağını açıkladı.



2008 yılında yaşanan küresel finans krizinden sonra en büyük banka alım anlaşması yapılmak üzere. İsviçre’nin en büyük bankası UBS, rakibi Credit Suisse'in devlet yardımıyla devralımını 12 Haziran'da sonuçlandıracağını bildirdi.

UBS tarafından kamuoyuna yapılan açıklamada, Credit Suisse'in devir alınma işlemlerinin tamamlanmasının ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) hisse kayıt beyanı koşullarına bağlı olduğu ifade edildi.

İŞLEMLER 12 HAZİRAN’DA TAMAMLANACAK

UBS yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, "UBS, Credit Suisse’nin satın alınmasını 12 Haziran 2023 gibi erken bir tarihte tamamlamayı hedefliyor. O tarihte, Credit Suisse Group AG, UBS Group AG ile birleşmiş olacak” ifadesine yer verildi.

İsviçre’nin rakip bankaları birleşiyor! UBS, Credit Suisse i devralıyor!

UBS’in, Credit Suisse’in tüm hisselerini aldıktan sonra, Credit Suisse hissedarları, sahip oldukları her 22,48 hisse için bir UBS hissesi alacaklar. Mart ayında ABD'de bankacılık krizinin başlamasından sonra Avrupa'da da Credit Suisse paniği yaşanmış ve bankanın iflası konuşulmuştu. Credit Suisse bankasının en büyük ortağı olan Suudi Ulusal Bankası'nın sermaye artırımı yapmayacaklarını açıklaması ile birlikte ortaya çıkan gelişmeler, bankayı iflasın eşiğine kadar getirmişti.

Hükümetin 200 milyar franklık likidite desteğine olumlu bakan İsviçre'nin en büyük bankası olan UBS, kriz yaşayan 167 yıllık Credit Suisse'i 3 milyar franga satın alacağını daha önce duyurmuştu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön