19 / 04 / 2024

İşyeri emlak vergisi oranı 2015!

İşyeri emlak vergisi oranı 2015!

Emlak vergisi, tüm taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi için ödenecek bedel taşınmaz malın türüne ve değerine göre hesaplanıyor. Peki, işyeri emlak vergisi oranı 2015 ne kadar?



İşyeri emlak vergisi oranı 2015!

Emlak vergisi, tüm taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi için ödenecek bedel taşınmaz malın türüne ve değerine göre hesaplanıyor.


Örneğin bir mesken ile bir işyerinin emlak vergisi oranı aynı olmuyor. Ayrıca, büyükşehir belediyelerinde de vergi yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor.


Normal yörede yer alan bir işyerinden binde 2 oranında vergi alınırken, büyükşehir sınırları içerisinde yer alan bir işyerinden ise binde 4 oranında vergi alınıyor.


Emlak vergisi borcu iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. İlk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödenirken, ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında ödeniyor.


Vergi ödemeleri, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor.


Örnek hesaplama

Bir işyerinizin olduğunu ve değerinin 750 bin TL olduğunu farz edelim. Bu işyeri normal yörede yer alıyorsa; ödenecek emlak vergisi bedeli 1500 TL iken;


Büyükşehir sınırları içerisinde yer alan 750 bin TL değere sahip işyeri için ödenecek emlak vergisi bedeli: 3000 TL'dir.



İşyeri emlak vergisi gider yazılır mı?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön