26 / 04 / 2024

İtalya'da bir kasaba daha 1 euroya ev satıyor!

İtalya'da bir kasaba daha 1 euroya ev satıyor!

İtalya'da "1 euroya ev" kervanı olan yerleşim yeri sayısı güç geçtikçe yükseliyor. Sicilya adasında bulunan Bivona kasabası terk edilen evler 1 euroya satılıyor.



İtalya'da nüfus azalmasıyla mücadeleye girip "1 euroya ev" satan kasabalara bir yenisi eklendi. Sicilya adasında bulunan Bivona kasabası terk edilen evleri, tadilat taahhütüne karşı 1 euroya satıyor.

BBC'de yer alan habere göre; nüfuslarının gün geçtikçe azalmasıyla yok olma tehlikesi nedeniyle karşı karşıya olan birçok İtalyan kasabası geçen aylarda metruk evleri 1 eurodan başlangıç gösteren fiyatlarla satılıyor.

Projelerin tüm dünyada büyük ilgi çekmesi nedeniyle "1 euroya ev" kervanı olan yerleşim yeri sayısı güç geçtikçe yükseliyor. Öyle ki artık bu haberler uluslararası basında "İtalya tarihi, espresso'su ve artık 1 euroluk evleriyle meşhur" gibi ifadeler yer alıyor.

1 euroya ev projesinde bulunan kasaba da Sicilya adasında yer alan yaklaşık 3 bin 800 nüfuslu Bivona kasabası oldu.

Bivona'da iş fırsatlarının kısıtlı olması nedeniyle gençlerin büyük şehirlere taşınma eğiliminde bulunduğu ve kasaba nüfusunun son 40 yılda yarıya düştüğünü ortaya çıkarıyor. Bivona belediyesi tarafından yapılan açıklamada 1 euroya ev projesiyle kasabanın "16. yüzyıldaki altın çağına döndürülmesi" planlanıyor.
 


Geri Dön