25 / 04 / 2024

İtalyan kasabası çocuğuyla gelenin kirasını ödeyecek!

İtalyan kasabası çocuğuyla gelenin kirasını ödeyecek!

İtalya'da birçok küçük köy ve kasabanın uyguladığı '1 Avro'ya ev' projesi devam ediyor. Bölgeyi yazlıkçılardan korumak isteyen Teora kasabası, çocuğu olan ve üç yıl ikamet sözü veren ailelerin kirasını karşılayacak...



İtalya'da '1 euroya ev' kampanyası devam ediyor.

Sputniknews'de yer alan habere göre; İtalya'yı saran '1 euroya ev' furyası devam ediyor. Bölgede ilk defa bir kasaba farklı bir yaklaşım sergileyerek 'nufüs artırma taktiğini' değiştirdi.

İtalya, uzun süredir popülasyonu düşen bölgelere ilgi çekmek için '1 euro'ya ev' tatkiğini uyguluyor. Ancak ülkenin güneyindeki Campania bölgesinde bulunan Teora kasabasının belediye başkanı Stefano Farina, bu yöntemin işlevsel olmadığını belirterek yeni bir uygulamaya başladı.

1 euro'ya hatta bedavaya ev alanların bölgeye sadece yaz aylarında tatil yapmak için geldiğini ifade eden Farina "Bu nüfusu artırmaz insanların sürekli burada ikamet etmelerini sağlamalısınız. Çocukları burada okula gitmeli" dedi.

'En az bir çocukları olmalı'

Farina, yeni uygulamaya başvuru yapacak kişilerin en az bir çocuğu olması gerektiğini belirtti. En az üç yıl burada yaşama sözü veren ailelerin kiralarını karşılayacaklarını söyleyen Farina, bölgede evlerin aylık kirasının yaklaşık 200 euro olduğunu belirtti.

Farina 'çocuk zorunluluğunu' ise şu cümlelerle açıkladı: "Bu olumsuz trendi tersine çevirmek istiyorum. Çocuklar bizim geleceğimiz. Yeni aileler, küçülen topluluğumuzun yapı taşları olacak, bu yüzden daha fazla çocuğu olanları başvurmaya teşvik ediyoruz."

'Senede 2 çocuk doğuyor, 20 kişi ölüyor'

Kasabadaki nüfus azalmasının en üst seviyede olduğunu söyleyen Farina, "Bir sene içerisinde kasabada doğan bebek sayısı iki. Ölenlerin sayısı ise yirmi" dedi.

Toplam nüfusun 1500 olduğunu belirten Farina, 1980 yılında meydana gelen büyük bir depremden sonra bölgenin boşaldığını, o günden beri de eski haline dönemediğini ifade etti.

İtalya Taranto'da 1 Avro'ya ev satılacak!


Geri Dön