24 / 04 / 2024

Ev kirasını ödeyemeyince 7 çocuğuyla sokağa atıldı!

Ev kirasını ödeyemeyince 7 çocuğuyla sokağa atıldı!

Gaziantep'te kirasını ödeyemeyen kadın, ev sahibi tarafından 7 çocuğuyla sokağa atıldığını iddia etti.



Gaziantep'te eşi öldükten sonra üvey ailesi tarafından evlendirildiği kişi tarafından terk edilen ve 7 çocuğuyla yalnız yaşamak zorunda kalan Handan Orbeyi, ev kirasını ödeyemediği nedeniyle ev sahibi tarafından sokağa atıldığını söyledi.

Doğru Haber Gazetesi'nde yer alan habere göre; biri bebek 7 çocuğuyla birlikte yaşadıkları evin kirasını ödeyemeyen Handan Orbeyi, ev sahibi tarafından sokağa atıldı. 15 gündür parklarda ve sokaklarda kalan Orbeyi ailesinin dramı ise yürek burktu.

Sokağa atıldığı ilk günlerde parkta kalan Orbeyi ve 7 çocuğu daha sonra da duyarlı bazı vatandaşlar tarafından bir otele yerleştirildi. Birkaç gün otelde kalan Orbeyi, otel parasını ödeyemeyince çocukları ile birlikte oteli terk etti. Orbeyi, 2 gündür Şahinbey ilçesi Savcılı Mahallesi’ndeki boş bir iş yerinin önünde yere serdiği bir savanın üzerinde çocuklarıyla birlikte geceyi burada geçirdi.

İki haftadır sokakta yaşadıklarını söyleyen Orbeyi, 7 çocuğuyla birlikte zor durumda olduğunu belirterek yardım çağrısı yaptı. 

“Kızlarımın başına bir şey gelmesinden korkuyorum”

Sokaklarda çocuklarının başına bir şey gelmesinden korktuğunu söyleyen Orbeyi, “7 tane çocuğum var. Eşim vefat etti ve 15 günden beri de sokaklardayım. Valilik, belediye ve kaymakamlığa gittim. Hangi kapıyı çaldıysam, yüzüme kapandı ve kimse bana yardım etmedi. 5 tane kızımın olduğunu söyledim. ‘Kızlarımın başına bir şey gelmesinden korkuyorum’ dedim. Ama buna rağmen kimse bana yardım etmedi.” diye konuştu. 

“Çocuklarım 15 gündür aç ve susuzlar”

İlk eşinin 8 yıl önce vefat ettiğini söyleyen Orbeyi, “Eşim vefat ettikten sonra üvey ailem, beni evli biriyle evlendirdi. O da beni iki çocuğuyla birlikte bırakıp gitti ve bana sahip çıkmadı. Ev kirasını, elektriği ve suyu ödeyemediğim için ev sahibi de beni dışarı attı. Bu şekilde 15 gündür sokaklardayım. 15 gündür insanların bize verdikleri yemeklerle çocuklarımı doyurmaya çalışıyorum. Çocuklarım 15 gündür aç ve susuzlar.” açıklamasında bulundu.

“Ben sadece çocuklarım için bir ev istiyorum”

Yetkililerden yardım beklediğini söyleyen Orbeyi, “Belediyeye ve kaymakamlığa gittim ‘bana ev bul’ diyorlar. Benim param yok ki ev bulayım. ‘Yardım edin, sokaktayım’ diyorum. Bana yardım etmiyorlar. Kimse bana yardım etmedi. Bütün kapılar yüzüme kapandı. Buradan önce bir parkta kalıyordum. Çocuk arabam vardı, çaldılar. Çocuklarımı da kaçırırlar diye korktum. Sabahlara kadar uyumayıp, çocuklarıma bakıyordum. Bir hayırsever bizi bir otele yerleştirdi. Kaymakamlık ödeneği olmadığı için de otelden bizi çıkardılar. Ben cumhurbaşkanıma, Fatma Şahin’e sesleniyorum; bana değil, çocuklarıma yardım etsinler. Ben sadece çocuklarım için bir ev istiyorum.” dedi.


Geri Dön