19 / 04 / 2024

İTO'dan çok önemli 'asgari ücret' çağrısı

İTO'dan çok önemli 'asgari ücret' çağrısı

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, temmuz ayında asgari ücrete zam yapılacağına ilişkin iddialarla ilgili hükümete çağrıda bulunarak "Beraber adım atmalıyız" dedi.



Enflasyon hızla artmaya devam ederken, vatandaşlar temel gıda ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorluk çeker duruma geldi.

Konuyla ilgili Sözcü'ye açıklamalarda bulunan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, asgari ücretteki zammın maliyetini iş dünyası ve devletin omuz omuza karşılaması gerektiğini savundu.

Avdagiç, temmuz ayında asgari ücrete yapılması beklenen ara zamla ilgili sözlerine şöyle devam etti:

“Asgari ücrette yılın ikinci yarısında yapılacak iyileştirmede yine kamunun vereceği bazı katkılar ile özel sektörün bir miktar kaynak aktarması bir araya gelerek ücretlerin enflasyon karşısındaki kayıplarının telafi edilmesi noktasında beraber adım atılması gerektiğini düşünüyoruz."

İTO dan çok önemli asgari ücret çağrısı

KENTSEL DÖNÜŞÜM AÇIKLAMASI

Kentsel dönüşüm çalışmalarına da değinen Avdagiç, “İstanbul’daki 900 bin işletmenin, iş yerlerinin en az 4’te üçünün, yani 675 bininin yenilenmesi lazım. Kentsel dönüşüm derken hep konutu konuşuyoruz. Halbuki burada çok hızlı bir şekilde sanayi çarşılarının, iş merkezlerinin, fabrikaların dönüşümünü de radarımıza almamız lazım” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön