25 / 04 / 2024

İTÜ Turizm Tasarımı Yüksek Lisans programına son başvurular 22 Ağustos'ta!

İTÜ Turizm Tasarımı Yüksek Lisans programına son başvurular 22 Ağustos'ta!

İstanbul Teknik Üniversitesi, turizm bölümlerini okuyanlar için yüksek lisans programı geliştirdi. Turizm Tasarımı ve Yönetimi Yüksek Lisans Programı'na son başvurular 22 Ağustos Cuma akşamına kadar alınacak.



İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Turizm Tasarımı ve Yönetimi Yüksek Lisans Programı'na son başvurular 22 Ağustos Cuma akşamına kadar alınacak.  Adaylarda ALES şartı aranmayacak. 


Programın Amacı

Turizm sektörü diğer sektörlere göre daha hızlı küreselleşen bir sektördür. Türkiye’de turizm, küreselleşme ile büyüyüp gelişmekte ve turizm potansiyelinin daha iyi değerlendirilmeye başlanmasıyla da çeşitlenmektedir. Değişen ve çok daha farklıyı arama eğilimine giren turist profili, turizm arzını oluşturan tüm alt sektörlerde daha profesyonel bir yönetim anlayışı ve yöneticilerini gerekli kılmaktadır. Tüm ilgili işletmelerin yönetim kademelerinde, turizm ve kültür konu alanlarında çağın gerektirdiği kavramlara hakim, gelişmeleri takip edip kendi konu alanında uygulayabilen ve değişimleri izleyerek gerekliliklerini yerine getirebilen, Türkiye turizmine yeni bir vizyon ile yaklaşan yöneticilere giderek artan oranda ihtiyaç duyulmaktadır. 


Turizm Tasarımı ve Yönetimi Tezsiz İkinci Öğretim Yüksek Lisans Programının amacı; Turizm, Yönetim ve Kültürel Kaynakların Korunması konularında kuramsal ve uygulamayı içeren yaklaşımları bir arada ve bütüncül bir anlayışla sunmak,  akademik dünya ve turizm sektörü işbirliğine dayalı bir eğitim ortamı oluşturmaktır. Ders programı kapsamında, turizm sektörünün önde gelen temsilcileri çeşitli seminerler verecek; uygulamada yer alan güncel problemler ile çözümlerine yönelik tartışmalar yapılacaktır. Ayrıca sektörde sürekli bir gelişme ve değişmenin yaşandığı dikkate alınarak, katılımcıların yenilikçi yönetsel bilgi ve uygulamalar üzerinde yaratılacak tartışmalar ve hazırlanacak projeler ile çıkarımlar elde etmesi sağlanacaktır.  


Habertürk


Geri Dön