24 / 04 / 2024

İTÜ Vakfı, İzmir'e okul açıyor!

İTÜ Vakfı, İzmir'e okul açıyor!

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları'nın, "Ana kucağından İTÜ okulları İstanbul dışında ilk kez İzmir'de açılıyor. Bu yıl İstanbul Teknik Üniversitesi Geliştirme Vakfı Okulları, İstanbul dışında ilk şubeyi İzmir'de açıyor.




İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları'nın, "Ana kucağından İTÜ okulları İstanbul dışında ilk kez İzmir'de açılıyor. Bu yıl İstanbul Teknik Üniversitesi Geliştirme Vakfı Okulları, İstanbul dışında ilk şubeyi İzmir'de açıyor. İzmir'in sanayi kuruluşlarından NESAN Şirketler Grubu ile işbirliği yapılarak Gaziemir'in Menderes Caddesi üzerinde 22 bin metrekare alanda yerleşke kuruldu. Eğitime anaokulu ile başlanacak.


İTÜ'NÜN KALİTESİ 


NESAN Yönetim Kurulu Üyesi Esra Sandalcı Adam, önceliği iyi eğitim vermek olan bir okul yatırımı amaçladıklarını, bunun için de en doğru adımı İTÜ bünyesinde atacaklarına inandıklarını söyledi. 22 bin metrekare alan üzerine kurdukları yerleşkenin İTÜ konsepti ve vizyonu çerçevesinde düzenlendiğini kaydeden NESAN Yönetim Kurulu Üyesi Esra Sandalcı Adam, "gururluyuz" dedi. 

Adam, "İstanbul Teknik Üniversitesi'nin çatısı altındaki okulların en yeni halkasıyız. Çevresine ve yaşadığı şehre duyarlı bir aile olarak, yapılacak en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu biliyoruz. Bu anlayışla, İTÜ Geliştirme Vakfı ile görüşmelerimiz neticesinde önemli bir sosyal sorumluluk almış bulunuyoruz. Bu sosyal sorumlulukla İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları'nın eğitim kalitesini İzmir'e getirecek olmak bizim için gurur vesilesidir. Akıllı bina teknolojilerine sahip yerleşke içerisinde sanat atölyeleri, anaokullarında her sınıfa özel bahçe alanları, VRF sistemi ile iç-dış mekan sıcaklığının dengelendiği sınıflar, anaokulundaki tüm sınıflarda yerden ısıtma 'ye" sloganıyla hizmet veren anaokulu hizmet verecek sistemi, interaktif eğitim bahçe alanları ve organik tarım bahçelerinin yapımı sürmektedir. 

Yarınlarımızı yetiştirecek eğitim kadromuzu da İTÜ'nün uzman eğitim danışma kurulu ile titizlikle oluşturuyoruz. İzmirli öğrenciler, nitelikli bir eğitim ortamı, seçkin bir eğitim kadrosu ve İTÜ okullarının sahip olduğu birikim ve deneyimin bir parçası olarak eğitim görmenin ayrıcalığını yaşayacak. Anaokulu için kayıtlar 9 Haziran pazartesi günü başlayacak" dedi. 


İLGİ OKUL AÇILMADAN BAŞLADI 


İTÜ GVO Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Özeren de, "Okullarımız yeni adımlarla güçleniyor. İstanbul'un yanı sıra diğer şehirlerden de İTÜ okullarının açılmasına ilişkin çok talep geliyor. Yeni açılacak okullarımız için sağlam planlamalar yapıyoruz. İstanbul dışındaki ilk okulumuz için  İzmir  seçildi. İlgi çok büyük" şeklinde konuştu.


Habertürk Egeli 


Geri Dön