26 / 04 / 2024

İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir'de okul açıyor!

İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir'de okul açıyor!

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları'nın, "Ana kucağından İTÜ okulları İstanbul dışında ilk kez İzmir'de açılıyor. Bu yıl İstanbul Teknik Üniversitesi Geliştirme Vakfı Okulları, İstanbul dışında ilk şubeyi İzmir'de açıyor.




İstanbul Teknik Üniversitesi Geliştirme Vakfı Okullarının en yeni halkası İzmir'de kuruldu.  İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) "Ana kucağından İTÜ'ye" sloganıyla hizmet veren ve her biri markalaşan okullarının en yeni halkası İzmir'de açıldı. İzmir'in köklü markalarından NESAN ile yapılan işbirliği ile Gaziemir'de 22 bin metrekare alanda anaokulundan üniversiteye uzanan yolda tüm kademelerde eğitim verecek yerleşke kuruldu. 


Nesan Yönetim Kurulu Üyesi Esra Sandalcı Adam, önceliği iyi eğitim vermek olan bir okul yatırımı amaçladıklarını, bunun için de en doğru adımı İTÜ bünyesinde atacaklarına inandıklarını söyledi. 

Gaziemir'in Menderes Caddesi üzerinde 22 bin metrekare alan üzerine kurdukları yerleşkenin İTÜ konsepti ve vizyonu çerçevesinde düzenlendiğini kaydeden Adam, "Akıllı bina teknolojilerine sahip yerleşke içerisinde sanat atölyeleri, anaokullarında her sınıfa özel bahçe alanları, VRF sistemi ile iç-dış mekan sıcaklığının dengelendiği sınıflar, anaokulundaki tüm sınıflarda yerden ısıtma sistemi, interaktif eğitim bahçe alanları ve organik tarım bahçelerinin yapımı sürmektedir" dedi. 


Sabah Egeli


Geri Dön