28 / 03 / 2024

İÜ Diş Hekimliği öğrencilerinden deprem sonrası eylem!

 İÜ Diş Hekimliği öğrencilerinden deprem sonrası eylem!

İstanbul’da gerçekleşen 5.8’lik deprem sebebi ile İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi binasında çatlaklar oluştu. Deprem sonrası hasar sebebi ile can güvenliklerinin olmadığını dile getiren öğrenciler, binaya girmeyerek tepkilerini gösterdi…



İstanbul’da 26 Eylül’de meydana gelen 5.8’lik deprem sonrasında binada oluşan çatlaklar öğrencileri tedirgin etti. Fakülte önünde toplanan öğrenciler binada oluşan hasarların sıva ile kapatıldığını belirtirken, “Binamızın dayanıklılığının teknik üniversitelerce incelenip kanıta dayalı ve şeffaf bir şekilde bizlere ve tüm Türkiye’ye sunulmasını, bu rapor açıklanana kadar da eğitimin ve hasta bakımının kesinlikle durdurulmasını istiyoruz” şeklinde taleplerini dile getirdi.  

Dekanın “Sıva yapmadık karbon güçlendirme yapıldı” açıklamasına öğrenciler, “Sıva yapıldığını gözlerimizle gördük” diye karşı çıktılar.

Evrensel'in haberine göre, binalarda acil çıkış kapılarının bulunmadığını, deprem öncesi bile binanın tavanının kendiliğinden çöktüğünü belirten öğrenciler, binada can güvenliklerinin olmadığını söylediler.

Öğrencilerin eylem yapması üzerine Dekan Gülsüm Ak, öğrenci temsilcileri ile konu hakkında görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşme sonucu öğrenci temsilcileri, dekanlığın teorik dersler için Beyazıt’taki boş binayı teklif ettiğini belirtmesi üzerine teklifi değerlendireceklerini söylediler.

İÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde çatlak bina eylemi beşinci gününde!


Geri Dön