24 / 04 / 2024

İZBAN hattı Tire ile Ödemiş'e kadar uzayacak!

İZBAN hattı Tire ile Ödemiş'e kadar uzayacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tire'de Hizmet Merkezi açtı. Başkan Kocaoğlu, 100 kilometrelik İZBAN hattının Torbalı ve Selçuk'tan sonra Tire ile Ödemiş'e kadar uzayacağını da açıkladı Hizmetler ilçelere taşınıyor



Tire Hizmet Merkezinde: İZSU ESHOT, İtfaiye, Hemşire Hizmetleri, Teknik gibi birimlerin işleri takip edilirken, sorunların çözümü için çok sayıda personel görev yapacak. Tire'de yapımı planlanan arıtma tesisinin bazı engellere takıldığını belirten  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu. "Tarım ve hayvancılık alanında bakanlığın bile yapmadığı hizmetlerde bulunduk ve üreticilerimize yardımcı olduk" dedi.

 

DDY ile anlaşma aşamasında

11 yıl önce göreve geldiğinde, İzmir'de raylı ulaşım sisteminin 11 kilometre olduğunu hatırlatan Kocaoğlu. "Şimdi 100 kilometrelik çalışan bir sistem var. Torbalı ve Selçuk merkezlerinin de işlerlik kazanması ile bu daha da uzayacak. İleriki dönemlerde Tire ve Ödemiş'te de raylı ulaşım sistemini, IZBAN'ı görebileceksiniz. Bu konuda Devlet Demir Yolları (DDY) ile anlaşma aşamasındayız" diye konuştu.



Posta Ege 


Geri Dön