19 / 04 / 2024

İZBAN tireye uzatılacakmı

İZBAN tireye uzatılacakmı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tire'de Hizmet Merkezi açtı. Başkan Kocaoğlu, 100 kilometrelik İZBAN hattının Torbalı ve Selçuk'tan sonra Tire ile Ödemiş'e kadar uzayacağını da açıkladı Hizmetler ilçelere taşınıyor

İZBAN hattı otogara kadar uzatılacak!

Milliyet Ege Gazetesi köşe yazarı Mustafa Yılmaz bugünkü yazısında İzmir'deki İZBAN hattı projesiyle ilgili bilgi verdi. Yılmaz, projenin otogara kadar uzatılacağıını belirtti.

Karşıyaka tramvay durağının uzatılmasına onay!

Karayolları Bölge Müdürlüğü, Karşıyaka Mavişehir'de son bulan tramvay hattının Çiğli İZBAN İstasyonu, Katip Çelebi Üniversitesi ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ne uzatılmasıyla ilgili ön projeyi onayladı.

1936 yılında Yenikapı ile Taksim arasına tramvay hattı kurulacak!

1936 yılında Yenikapı ile Taksim arasına tramvay hattı kurulacakmış. Aynı yıl inşasına başlanacak Gazi Köprüsü'nden geçecek tramvay hattı sırasıyla Meyit Yokuşu'ndan Şişhane'ye, oradan da Taksim'e uzatılacakmış.

1935 yılında İstanbul rıhtımları uzatılacak!

1935 yılında İstanbul rıhtımlarının uzatılmasına karar verilmiş. Rıhtımlar Sirkeci'den Sarayburnu'na, Galata'dan Fındıklı'ya kadar uzatılacakmış. Bin 600 metre uzunluğunda olan rıhtımlar, yeni rıhtımlarla 2 bin 230 metreyi bulacakmış.

1999 yılında Haliç'teki Bahariye Adaları turizme kazandırılacak!

1999 yılında Haliç'in batı uçlarında bulunan Bahariye Adaları turizme kazandırılacakmış. Peyzaj çalışmaları tamamlandığında Eyüp Lisesi önünden adacıkların birine köprü uzatılacakmış ve İstanbul yeni bir piknik alanına kavuşacakmış.

İZBAN hattı Tepeköy'e kadar uzatılacak!

TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığında gerçekleştirilen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük toplu ulaşım projesi olan İZBAN hattının Torbalı (Tepeköy)’e kadar uzatılması projesinde son çalışmalar yapılıyor.

2005 yılında tramvay, 44 yıl sonra Galata Köprüsü'nde!

2005 yılında raylı sistemin İstanbul'daki son aşaması, Eminönü-Kabataş hattı hizmete girmiş. 44 yıl sonra Galata Köprüsü'nden geçerek Kabataş'a ulaşan tramvay hattı, Kabataş'tan Maslak'a kadar uzatılacakmış.

1997 yılından İstanbul Metrosu Yenikapı'ya kadar uzatılacakmış!

1997 yılında Taksim-4. Levent arasında yapımı süren İstanbul Metrosu, Yenikapı'ya kadar uzatılacakmış. Şişhane üzerinden Tünel'e ve oradan Haliç'e yapılacak köprü üzerinden geçerek Yenikapı'ya ulaşacak olan metro hattı 5.5 kilometre uzunluğunda olacakmış.

1993 yılında hızlı tramvay Atatürk Havalimanı'na kadar uzatılacakmış!

1993 yılında Aksaray-Otogar arasında hizmete giren hızlı tramvayın havalimanına kadar uzanacak olan ikinci aşama inşaatında, altyapı çalışmaları tamamlanmış. 23 kilometre uzunluğundaki projenin tamamlanmasıyla günde 400 bin yolcu taşınacakmış.

1991 yılında Ortaköy Meydanı yeniden düzenlenecekmiş!

1991 yılında Ortaköy yeni bir yüze kavuşacakmış. Turizm Bakanlığı'ndan alınan teşvikle ''Ortaköy Meydanı Projesi'' ihale çıkacakmış. Ortaköy Meydanı ve kıyıları, Kabataş Lisesi'nden Boğaziçi Köprüsü'nün ayağına kadar uzatılacakmış.

1984 yılında tarihi Tünel Taksim'e kadar uzatılacakmış!

1984 yılında tarihi Tünel Taksim'e kadar uzatılacakmış. 25 milyara mal olacak Tünel projesi, İstiklal Caddesi'nin altından Taksim'e ulaşacakmış ve Taksim Meydanı'nın altına 500 dükkanlı bir alışveriş merkezi kurulacakmış.

1948 yılında Mecidiyeköy'de 5.800 metrekare arsa 2.230 liraya satılacakmış!

Reşat Altın'ın 41 lira olduğu 1948 yılında Mecidiyeköy'de iki parça arsa satılacakmış. 2 bin 230 lira bedelle satılacak 5 bin 800 metrejare arsaya talipli çıkmadığından satışı bir ay uzatılmış ve pazarlıkla satılacakmış.

1947 yılında Beyoğlu'nda 239 metrekare arsa 719 liraya satılacakmış!

1947 yılında Beyoğlu ve Eminönü'nde 2 parça arsa İstanbul Defterdarlığı tarafından satılacakmış. Satılacak olan arsalar talip çıkmadığından on gün uzatılmış. 1947 yılında 239 metrekare arsayı 25 altın parasına almak mümkünmüş.

İZBAN tireye uzatılacakmı Haberi

İZBAN tireye uzatılacakmı

Tire Hizmet Merkezinde: İZSU ESHOT, İtfaiye, Hemşire Hizmetleri, Teknik gibi birimlerin işleri takip edilirken, sorunların çözümü için çok sayıda personel görev yapacak. Tire'de yapımı planlanan arıtma tesisinin bazı engellere takıldığını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu. "Tarım ve hayvancılık alanında bakanlığın bile yapmadığı hizmetlerde bulunduk ve üreticilerimize yardımcı olduk" dedi.

DDY ile anlaşma aşamasında

11 yıl önce göreve geldiğinde, İzmir'de raylı ulaşım sisteminin 11 kilometre olduğunu hatırlatan Kocaoğlu. "Şimdi 100 kilometrelik çalışan bir sistem var. Torbalı ve Selçuk merkezlerinin de işlerlik kazanması ile bu daha da uzayacak. İleriki dönemlerde Tire ve Ödemiş'te de raylı ulaşım sistemini, IZBAN'ı görebileceksiniz. Bu konuda Devlet Demir Yolları (DDY) ile anlaşma aşamasındayız" diye konuştu.



Posta...