26 / 04 / 2024

İzmir Atatürk Stadı'nın çevresindeki inşaatlar tehlike yaratıyor!

İzmir Atatürk Stadı'nın çevresindeki inşaatlar tehlike yaratıyor!

Depreme dayanıksız olduğu tespit edilen Alsancak Stadı'nın yenilemeye alınmasından sonra, Buca dışındaki tüm İzmir takımlarının ortaklaşa kullanmak zorunda kaldığı Atatürk Stadı, çevresindeki inşaatlar nedeniyle şantiye gibi.



İki sezondur stat sancısı yaşayan İzmirli futbolseverler, pazar günkü "dünya derbisini" izlemek için çile çekecek. Depreme dayanıksız olduğu tespit edilen Alsancak Stadı'nın yenilemeye alınmasından sonra, Buca dışındaki tüm  İzmir  takımlarının ortaklaşa kullanmak zorunda kaldığı Atatürk Stadı, çevresindeki inşaatlar nedeniyle şantiye gibi. İhale iptal davası açarak, Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılan statların inşaatının durmasını sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, sportif anlamda kentin tüm yükünü çeken Atatürk Stadı'nın çevresini de Konak Tramvayı ve vagon depolama alanı inşaatı nedeniyle kazdı.


Stadın ana giriş kapısı iptal edildi


Çalışmalar, stat çevresinde trafiğin yoğunlaşmasına neden olurken, Atatürk Stadı'nın ana giriş kapısının iptal edilmesine neden oldu. Girişler farklı kapıdan sağlanırken, Halkapınar Spor Salonu'nun olduğu bölümde yol kazılmış durumda. Bu şartlarda pazar günü saat 16.00'da oynanacak maç için Atatürk Stadı'na gelecek olan binlerce sporsever, tribündeki yerlerini alabilmek için uğraş verecek. Pazar günü stat çevresinde trafiğin de çok yoğun olacağı, açıkça görülüyor. Daha az seyircinin geldiği maçlarda bile büyük sıkıntının yaşandığı trafikte, pazar günü akışın nasıl sağlanacağı merak konusu.


Tehlike yaratıyor


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Atatürk Stadı çevresinde sürdürdüğü inşaat çalışmaları, güvenlik açısında da risk oluşturuyor. Stadın çevresinde şahtiye çalışmaları olduğu için her yerde büyük taş parçaları ve delici ve kesici demir parçaları bulunuyor. Bu durum stat çevresinde alınacak güvenlik önlemlerini de zorlaştırıyor.


Ulaşımda sıkıntı var


İzmir Büyükşehir Belediye'nin tramvay projeleri, kentin dört bir yanını şantiye alanına çevirirken, Atatürk Stadı çevresinde de büyük bir kaos yarattı.

Stadın ana girişi iptal edildi, giriş başka bir kapıya yönlendirildi, çevre yollar kazılmış durumda. Bu şartlarda pazar günü Göztepe- Karşıyaka maçını izlemek için Atatürk Stadı'na akın edecek binlerce futbolseveri sıkıntılı bir ulaşım bekliyor.


Maça erken gelin


Göztepe-KSK maçını izlemek isteyen İzmirli futbolseverler, pazar günü saat 16.00'da oynanacak karşılaşmaya, inşaat çalışmalarının yaratacağı trafik yoğunluğu nedeniyle geç kalmamak için, stada biraz daha erken gelmek zorunda. Özellikle Göztepeli taraftarların kullanacağı güzergahta yoğunluk olması bekleniyor.


Yeni Asır


Geri Dön