19 / 04 / 2024

İzmir Ayakkabıcılar Sitesi yoluna ikinci neşter!

İzmir Ayakkabıcılar Sitesi yoluna ikinci neşter!

Işıkkent’teki Ayakkabıcılar Sitesi’nin Kemalpaşa Caddesi ve otobana direkt bağlantısını sağlayacak 35 metre genişliğinde ve 6 şeritli bulvarı hizmete alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de üç noktada çalışma gerçekleştiriyor.




Geçtiğimiz yıllarda Bornova Işıkkent’teki Ayakkabıcılar Sitesi’nin Kemalpaşa Caddesi ve otobana direkt bağlantısını sağlayacak 35 metre genişliğinde ve 6 şeritli bulvarı hizmete alan  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, şimdi de yine siteye giriş-çıkış trafiğini rahatlatmak için üç noktada çalışma gerçekleştiriyor. Site sakinlerinin talepleri doğrultusunda geliştirilen ve Ayakkabıcılar Sitesi önü 6108 Sokak ile Aydınlar Caddesi’nde yapımına başlanan proje kapsamında, toplam 500 metrelik güzergahta yol-tretuvar, genişletme ve kavşak düzenlemesi  yapılacak.


Öncelikle çevre yolunun Bornova-Buca istikametinden Aydınlar Caddesine iniş bölümünde açık olan orta refüj kısmı kapatılacak ve “U” dönüşü için yaklaşık 200 metre ileride Aydınlar Caddesi tarafında bir kavşak yapılacak. Yine Ayakkabıcılar Sitesi önünde 6112 Sokak ile 6124/2 Sokak’ta mevcut 2 şerit olan yol genişletilerek 3 şeride çıkartılacak. Aynı proje kapsamında, 6124/2 Sokak üzerinden  Bornova yönünde çevre yoluna yeni bir bağlantı yolu yapılarak  Ayakkabıcılar  Sitesi  önündeki yoğun trafik karmaşası giderilecek, daha güvenli ve akıcı bir ulaşım sağlanacak.


8 siteye hizmet edecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ayakkabıcılar için yaptığı çalışmalardan dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getiren İzmir Ayakkabı İmatlatçıları Satıcıları Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ata, Başkan Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ettiklerini söyledi. Ayakkabıcılar Sitesi’nin bölgedeki en eski ve en büyük site olduğunu hatırlatan Ata, “Ayakkabıcılar olarak burada 4 bin işyerimiz var. Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü bu projeden bizim gibi burada konuşlanmış 6 sektör daha faydalanacak” dedi.


Bölgeye  ulaşım rahatlığı sağlayacak bu projeyi “iple çektiklerini” söyleyen Yalçın Ata şöyle devam etti:

“Ayakkabıcılar Sitesi yaklaşık 19 yıl önce kuruldu. Zamanla yollar, kavşaklar kapasiteyi kaldırmaz hale geldi. İmar çalışmaları biraz süreç aldı. Biz Ayakkabıcılar Odası olarak iki yıldır bu projenin üzerinde Büyükşehir Belediyesi ile çalışma halindeyiz. Bundan 2 ay önce proje tamamlandı. Ve yapım aşamasına geçildi.  Sitenin Batı tarafında, en önemli kavşak kısmında inşaat çalışmalarına başlandı. Yapılan genişletme ve yeni kavşak düzenlemesi ile trafik rahatlayacak. Bu kavşaktaki sıkışıklık nedeniyle ayakkabıcı esnafı inanılmaz derecede sıkıntılar yaşamıştı. Yurt içi ve yurt dışından gelen müşterilerimizin trafik sıkışıklığından dolayı uçağını, otobüsünü kaçırdığını biliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’nun ve belediye bürokratlarının emekleri ile yapılacak düzenlemelerle tüm bu sıkıntıların ortadan kalkacağına inanıyoruz.”   


Büyükşehir daha önce neler yapmıştı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda Ayakkabıcılar Sitesi’nden Kemalpaşa Caddesi’ne direkt bağlantı sağlayan 1.4 kilometrelik ana arteri kente kazandırarak hizmete aldı. Proje kapsamında, Kemalpaşa Caddesi-Ayakkabıcılar Sitesi arasındaki 6108/1 Sokak üzerinde 35 metre genişliğinde 3 gidiş-3 geliş olmak üzere toplam 6 şeritli geniş bir bulvar oluşturuldu. Söz konusu güzergah üzerinde bulunan dereleri menfez ile aşarak Ayakkabıcılar Sitesi’nden Kemalpaşa Caddesi’ne kesintisiz ulaşım sağlandı. Ayrıca güzergah üzerinde yağmursuyu, elektrik ve sulama hatlarının yapımı gerçekleştirildi. Ayakkabıcılar Sitesi ile Kemalpaşa Caddesi arasında direk bağlantı sağlayan yeni bulvar, bölgede bulunan iki siteye gelen özellikle büyük tonajlı kamyonlar ve TIR’ların Aydınlar Caddesi’ne girmeden otobana geçiş yapmasını sağlayarak trafik sorunun büyük ölçüde çözümledi. 




İzmir Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön