25 / 04 / 2024

İzmir Bayraklı'da 1444 konut ve 208 iş yerinin temeli 22 Şubat'ta atılacak!

İzmir Bayraklı'da 1444 konut ve 208 iş yerinin temeli 22 Şubat'ta atılacak!

İzmir'deki depremde en fazla yıkımın görüldüğü Bayraklı'da yeni binaların inşası 22 Şubat'ta başlayacak. İzmir'deki depremde çöken veya ağır hasar görerek ilk etapta acil yıkılan 71 binanın olduğu bölgede, 7 proje alanı hazırlandı.



İzmir'deki depremde en fazla yıkımın görüldüğü Bayraklı'da yeni binaların inşası 22 Şubat'ta başlayacak. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim'de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremde çöken veya ağır hasar görerek ilk etapta acil yıkılan 71 binanın olduğu bölgede, 7 proje alanı hazırlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bu alanlarda yapılması planlanan ve  TOKİ  Başkanlığı tarafından ihale edilen binalar için temel ve zemin iyileştirme çalışmaları sona erdi. 

1444 konut ve 208 iş yerinin inşa edileceği zemin artı 5 kattan oluşacak 20 bina için 22 Şubat Pazartesi temel atma töreni gerçekleştirilecek. Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması bekleniyor.

Depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın olduğu alanda düzenlenecek törenle tüm binalarda eş zamanlı inşaat çalışmaları başlatılacak. 

İzmir Bayraklı da 1444 konut ve 208 iş yerinin temeli 22 Şubat ta atılacak!

- Yıkım çalışmaları devam ediyor

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, deprem sonrasında bin 88 bağımsız bölümü olan 100 bina acil yıkıldı.

Hasar tespitleri sonucu 3 bin 944 bağımsız bölümü bulunan 618 binanın ağır, 6 bin 617 bağımsız bölümlü 660 binanın ise orta hasarlı olduğu kaydedildi.
Ağır hasarlı binalar arasında işlemleri tamamlanan 380 bina için yıkım kararı verildi. 

Bayraklı'da 108, Bornova'da 51, Karşıyaka'da 24, Karaburun'da 60, Konak'ta 45, Çiğli'de 15, Buca'da 35, Gaziemir'de 6, Karabağlar ve Urla'da ise 18'er binanın yıkımında son aşamaya gelindi. 

Diğer yandan orta hasarlı olarak tespit edilen binalar da bir yıl içinde güçlendirme yapılmaması durumunda ağır hasarlı sayılacak. 

İzmir Bayraklı da 1444 konut ve 208 iş yerinin temeli 22 Şubat ta atılacak!

- Rezerv alandaki konutlar için ilk ihale yapıldı

Bayraklı Refik Şevket İnce Mahallesi'nde yer alan  İzmir  Bayraklı Şehir Hastanesi yanındaki 375 hektarlık rezerv alanda depremzedeler için yapılacak diğer konut projesinin de zemin etüt, imar ve proje çalışmaları devam ediyor. 

İlk etapta 3 bin 500 konutun planlandığı rezerv alanda, 397 konut için yapım ihalesi yapıldı. 

Yatay mimariye ve bölge dokusuna uygun, zemin artı 5 katı aşmayacak yeni konutların sosyal donatılarıyla bir yıl içerisinde depremzedelerin kullanımına sunulması planlanıyor. 

Depremde binaları ağır veya orta hasar gören depremzedelerin, yerinde dönüştürülecek binalardan ya da rezerv alanda yapılacak projeden konut tercih etme hakkı da bulunuyor.

Tunç Soyer: Vatandaş kira öder gibi evini inşa edecek!

İzmir deprem konutları için ihale yapıldı!

İzmir'deki orta hasarlı binalara performans analizi yapılmalı!

İzmir’de depremde yıkılan evler Hazine'ye mi devredilecek?


Geri Dön