24 / 04 / 2024

İzmir deprem konutları için ihale yapıldı!

İzmir deprem konutları için ihale yapıldı!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremde evlerini kaybeden vatandaşlar için inşa edilecek konutlar için çalışmalar başladı. 1.444 konut projesi ile ilgili ilk ihale yapıldı.



30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin yaraları sarılmaya başladı. Sabah'tan Ceyhan Torlak'ın haberine göre; depremde yıkılan binalar için 7 bölgede mimari proje için çalışmalar başladı. Bunun için de 19. yüzyılın sonlarında inşa edilen  İzmir  kent merkezi yapılarından esinlendi. Bunların başında da 1892'de inşa edilen tarihi Ticaret Borsası binası ve Mimar Kemalettin Caddesi'ndeki tarihi binalar incelendi. Burada dönüşecek bölgenin İzmir'in tarihi kökleriyle ilintili olması hedeflendi.

İzmir deprem konutları için ihale yapıldı!

7 proje alanın 6'sının ihalesi geçtiğimiz Aralık ayında tamamlandı. 3. proje alanın ihalesi 15 Ocak'ta gerçekleştirilecek. 7 proje alanında bin 178 tane 2+1, 266 tane de 3+1 daire inşa edilecek. Toplam konut sayısı bin 444, dükkan sayısı ise 208 olacak. Depremin 1. yıl dönümünde 30 Ekim 2021'de depremzedelere binaların teslim edilmesi planlanıyor. 

İzmir deprem konutları için ihale yapıldı!

5 KATLI OLACAK 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum projelerle ilgili "Yeni binalar zemin + 5 kat olacak. Hak sahiplerinin hepsine 2+1 daire veriyoruz. İnanın 2+1 çok daha yeşil alanı fazla, otoparkı olan kıymetli bir projeyi yapabiliyoruz. 2+1'e sığmadı diyelim. Gelir bakanlığımıza yeni yönetmelik çerçevesinde küçülüyor diyelim, yüzde 20'dir, gelin biz size bunu verelim. Gelsinler başvursunlar. Rezerv alan o kadar kıymetli ki, İzmir'de denizi görebiliyorsunuz, hastane yakınınızda. 3.5 milyon metrekare rezerv alanımız var. Buyurun size rezerv alanları 3+1 verebiliriz dedik" şeklinde açıklamada bulunmuştu.

İzmir Bayraklı'ya 3 bin konut!


Geri Dön