29 / 03 / 2024

İzmir Bayraklı'da imar sevinci yaşanıyor!

İzmir Bayraklı'da imar sevinci yaşanıyor!

Bayraklı’ya bağlı Çay Mahallesi’nde her yöreden vatandaş var. Uşak, Manisa, Erzurum, Bayburt ve Konyalıların çoğunlukta olduğu mahallede şu sıralar imar sevinci yaşanıyor. Gecekondudan kurtulacak olan mahallede evler 10 kata kadar çıkacak



İzmir'in Bayraklı ilçesine bağlı Çay Mahallesi, adını semtin içinden geçen Laka Deresi'nden alıyor. 1950 yılında İzmir'e göçlerle kurulan Çay Mahallesi'nde her yöreden vatandaş yaşıyor. Çoğunlukla Uşak, Manisa, Erzurum, Bayburt ve Konyalıların yaşadığı mahallenin nüfusu 8 bine ulaştı. Yeni imar planının onaylanması sonucunda gecekondudan kurtulacak olan mahallede evler 10 kata kadar çıkabilecek. Bayraklı'da bulunan 23 mahalle içinde en fazla hizmet alan mahalle olarak göze çarpan Çay Mahallesi'nin hızla gelişmesi dikkat çekiyor. Eski gecekonduların yerini modern binaların aldığı mahallede Alsancak Nevvar Salih Devlet Hastanesi'ne bağlı semt polikliniği, Diş Hastanesi, Semt Polis Merkezi, okulları, PTT'si ve üç katlı pazaryeriyle - deyim yerindeyse- hizmet yağıyor.


Esnaftı muhtar oldu


Muhtarı Osman Bedir, Erzurum'dan 1972 yılında göç etmiş. Mahallede yıllarca çay ocağı işleterek esnaflık yapan Bedir, 2009 seçimlerinden sonra ikinci dönemde de güven tazeleyerek muhtarlı görevini sürdürmeye devam ediyor. Nazım İmar Planı'nın Çay Mahallesi ve Tepekule'de onaylanmasıyla vatandaşların gecekondulaşmadan kurtulmak için heyecanla beklediklerini belirten Muhtar Bedir, "Şimdi vatandaşların hepsi heyecanlı. Çünkü artık Çay Mahallesi'nde gecekondulaşma tamamıyle ortadan kalkacak. Müteahhitler şimdi gezmeye başladılar, ada bazında bu en az 2 bin metre kare olmak şartıyla veya adaları birleştirerek en az 10 kat imarlı şekilde binalar yapılacak. Çalışmalar ilk etapta Çay Mahallesi ve Tepekule'den başlıyor. Diğer mahallelere de en geç iki yıl içinde düzenleme geleceğini öğrendim. Böylece bölgemiz tamamen gecekondulardan kurtularak modern bir görünüme kavuşacak" diye konuştu.


Başkan Karabağ'a teşekkür


Nazım İmar Planı'nın gerçekleşmesinde Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın çok büyük emeği geçtiğini belirterek teşekkür eden Muhtar Bedir, "Anadolu'da bir tabir vardır siyasi görüşü ne olursa olsun 'Yiğidi öldür hakkını yeme'. Karabağ'ın gerçekten bu konuda emeği büyük. İlk etapta seçildiğinde sakın evlerinizi satmayın demişti. Şimdilerde Karabağ'ın haklı olduğunu görüyoruz" dedi.


Vatandaşlara imar uyarısı


Hızla gelişen Çay Mahallesi'nde vatandaşların imar ile ilgili uyanık olmalarını isteyen Muhtar Bedir, "Çok müteahhitlerin geleceği söyleniyor, gelmeye de başladılar. Lütfen en yetkili muhtarlığımızdan bilgi almadan kimseye imza atmasınlar ve görüşmesinler. Çünkü bu konuda vatandaşlarımızın mağdur edilmelerini istemiyoruz. Vatandaşlar mağdur olabilirler onun için muhtarlığımızdan bilgi alabilirler. Mahallemizdeki İmar Planı revizyonu değişikliğinden sonra binalar ada bazında on kata çıkacak. Şu anda vatandaşlarımız bu sürecin sonucunu beklesin acele etmesin ve kimseyle anlaşma yapmasın" dedi.


Muhtarın sağ kolu


Muhtar Azası İhsan Durmuş ise diğer mahalle azalarına örnek bir profil çiziyor. Bedir'i görevi sırasında bir an olsun yalnız bırakmayarak mesai saatleri boyunca muhtarlık ofisinden ayrılmayan Durmuş, evrak takiplerini yaparak vatandaşlara resmi işlemler konusunda detaylı açıklamalarda bulunuyor.


Dayanışma örneği


Mahallede yardımlaşma ve dayanışma üst seviyede. Özellikle Ramazan aylarında muhtarlık olarak en az 400 aileye erzak yardımı sağladıklarını belirten Muhtar Bedir, "Her Ramazan ayında birçok hayırseverlerin desteğiyle en az 400 dar gelirli aileye erzak yardımı yapıyoruz. Ayrıca çocuklara ayakkabı yardımı ve bayramlık kıyafetler dağıtıyoruz. Çocuklarımızı Çanakkale gezisi düzenliyoruz" dedi.


Emekli semti


Çay mahallesi emekli vatandaşların çoğunlukta olduğu bir semt olarak da dikkat çekiyor. Yıllarca hizmet etmiş vatandaşlar, genellikle vakitlerini Çay Mahallesi'nin merkezindeki Sancak Camii'nin altındaki çay ocaklarında sohbet ederek geçiriyor.



Yeni Asır


Geri Dön