26 / 04 / 2024

Borsada yeni hafta şoku! Endekste önemli kayıplar yaşanıyor!

Borsada yeni hafta şoku! Endekste önemli kayıplar yaşanıyor!

Borsa İstanbul’da hareketli saatler yaşanıyor! Haftaya yükselişle başlayan borsa sonrasında yeniden eksiye geçti. Açılıştan sonra satışların hızla arttığı BIST 100 endeksinde kayıplar bir ara yüzde 3’ün üzerine çıktı!



9 Ocak haftasına yükselişle başlayan borsada, dakikalar geçtikçe yatırımcının moralini bozan kayıplar yaşanmaya başladı ve ilerleyen dakikalarda endeksteki gerileme yüzde 3’ün üzerine tırmandı.

Bugün ilk dakikalarına yükselişle başlayan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi güne yüzde 1'in üzerinde yükselişle başlamasının ardından yeniden düşüşe geçti. Şimiye dek en yüksek 5416 seviyesini gören BIST-100, yüzde 3'ü aşan kayıpla da 5176 seviyesine geriledi. Borsa İstanbul BIST 100 endeksi saat 11:55 itibariyle 5232 (-%2) puan seviyelerine kadar geriledi.

Borsada yeni hafta şoku! Endekste önemli kayıplar yaşanıyor!

Konuyla ilgili yorum yapan analistler, yüksek frekanslı işlem ağırlığı fazla bir aracı kurumun geçen hafta yaptığı alımlar sonrası tekrar satışa geçtiğini dile getirdi.

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, cuma günü yüzde 4,41 değer kazancıyla 5.341,96 puandan kapanmıştı.

Borsa analistleri, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5.450 seviyesinin direnç, 5.300 puanın destek konumunda bulunduğunu hatırlattı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön