26 / 04 / 2024

Konuta talep devam ediyor!

 Konuta talep devam ediyor!

Ülke ekonomisinde faaliyet gösteren birçok sektörde ciddi kayıplar yaşanıyor. Gayrimenkul sektöründe bu kayıplar özellikle ipotekli satışlarda yaşandı. KONUTDER Başkan Yardımcısı, Altan Elmas kampanyalarla bu açığın kapatıldığını dile getirdi. 



Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü  (OECD )verilerine göre pandemiyle birlikte ekonomide yüzde 2.9 küçüleceği ön görülüyor. Birçok sektör ekonomik anlamda ciddi kayıplar yaşıyor. Capital Dergisi'nde yer alan habere göre; gayrimenkul sektöründe en büyük kayıp ipotekli satışlarda yaşandı. İpotekli satışlar, bir önceki yılın aynı ayına göre eylülde yüzde 38,5 düşüşle 35 bin 576 olarak gerçekleşti. Buradaki kaybın nedeni faizdeki artışlar. Faizde kabul edilen yüzde 1’lik psikolojik sınır bu kesimi çok etkiliyor.

 Konuta talep devam ediyor!

TALEP VAR 

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan KONUTDER Başkan Yardımcısı, Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Altan Elmas, "Satın alma iştahını en iyi sahadan ölçüyoruz. Sahadan aldığımız verilerle istatistikleri yan yana koyduğumuzda talebin devam ettiğini görüyoruz, Ekim-Kasım döneminde stokların biteceği şeklinde bir tahminimiz vardı. Pandemi bu öngörümüzü 4-5 ay geciktirdi. Ancak kampanya dönemiyle bu kayıpları telafi edebildik" dedi. 
 

İpotekli gayrimenkul satılabilir mi?


Geri Dön