26 / 04 / 2024

Bornova'da satış memurluğundan 2.6 milyon TL'ye bina!

Bornova'da satış memurluğundan 2.6 milyon TL'ye bina!

İzmir 7. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu; İzmir Bornova, Pınarbaşı Mahallesi'nde yer alan binayı satışa çıkarıyor. Binanın toplam bedeli 2 milyon 645 bin TL olarak belirlendi.




İzmir 7. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu;  İzmir  Bornova, Pınarbaşı Mahallesi'nde yer alan binayı satışa çıkarıyor. Söz konusu binanın toplam bedeli 2 milyon 645 bin TL olarak belirlendi. 


İhalesi; 9 Ocak 2015 günü saat 16:20- 16:30 arasında İzmir Adliyesi D 3 Blok Zemin katta bulunan 9 nolu müzayede odasında açık artırma suretiyle yapılacak.




İhale ilanı:


GM.SATIŞ 

İZMİR 7.SULH HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİ - Evrak No: 2014/15S


T.C. İZMİR 7. (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU


2014/15 SATIŞ


TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :


TAŞINMAZIN


Tapu kaydı : izmir II, Bornova İlçe, Pınarbaşı Mah. Kırbahçeler mevkii, 345 Ada No, 3


Parsel Nolu taşınmaz.


Özellikleri : Taşınmaz üzerinde yer alan binalar Doğu-Batı yönünde uzunlamasına ve Kuzey-Güney yönünde de genişlemesine hangar niteliğinde inşa edilmiş olup, içerisinde betonarme karkas olarak dizayn edilen ve çeşitli (ofis, yazıhane, soyunma kabinleri, Mutfak, Çay ocağı ve tuvaletler grubu gibi ) bölümlerden oluşan yapılar bulunmaktadır. Binanın tamamı 1.350,00 m2 kullanım alanlı olup 140,00 m2 lik bölümü sundurma niteliğindedir. Demir iskeletli ve eternit örtülü hangar niteliğindeki yapının döşemeleri beton, diğer bölümlerin döşemeleri karo plaka malzeme ile kaplıdır., Duvarlar sıvalı ve badanalıdır, ancak kullanılmayacak derecede elden çıkmıştır, doğramalar demir malzemeden yapılmıştır. Elektrik ve su tesisatı mevcut olup faal halde değildir. Taşınmaz ve üzerinde yer alan yapılan meskun bölgededir, Kemalpaşa caddesenin Güney tarafında ve taklibi 80-85 m. Mesafededir. Kuzey tarafında bira fabrikaları ile çeşitli Bankaların ticari merkez şubeleri ile akaryakıt istasyonları yer almaktadır. Ulaşım ve taşıma imkanı iyidir.


Adresi : Taşınmaz İzmir ili Bornova ilçesi Pınarbaşı Mah. Kırbahçeler mevkii, Kemalpaşa ceddesinin Güney tarafında ve tkribi 150,00 mk. Mesafede 740/2 sokağın Güney ve 7403 sokağın batı tarafında ve her iki sokağın kesiştikleri yede ve köşede yer almakta olup her iki sokağa cephesi bulunan taşınmazdır.


Yüzölçümü : 2.869 m2


Arsa Payı :


İmar Durumu : Taşınmaz 1/1000 ölçekli uygulama imar planına göre, TAKS:050 her m2


arsa alanı için 4.00 m3 inşaat hacmi olan Kentsel çalışma alanında olduğu bildirilmiştir.


Kıymeti : 2.645.000,00 TL


KDV Oranı :%18


Kaydındaki Şerhler : Taşınmaz üzerindeki Plastik fabrikası, imalathane ve deposu Batı


Mutfak Batı Mutfak Yemek Yemek Sanayi ve Tic. Ltd:ştine aittir. Şerhi bulunmaktadır.


1. Satış Günü : 09/01/2015 günü 16:20- 16:30 arası


2. Satış Günü : 03/02/2015 günü 16:20 - 16:30 arası


Satış Yeri : İzmir Adliyesi D 3 Blok Zemin katta bulunan 9 nolu müzayede odasında.


Satış şartları :


1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanh alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. 


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2014/15 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları, tebligat yapılamayan ilgililere tebliğ yerine kaim olmak üzere ilan olunur.04/12/2014



(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


İhale ilanı için tıklayın



Geri Dön