28 / 03 / 2024

İzmir Buca Metrosu'nun ilk ihalesi yapıldı!

İzmir Buca Metrosu'nun ilk ihalesi yapıldı!

9.5 kilometrelik Üçyol-Buca Koop metro hattı için uygulama projesi ile fizibilite, ulaşım ve zemin etüdü ihalesi gerçekleştirildi. Projelerin Bakanlık onayından sonra yapım ihalesine çıkılacak.



9.5 kilometrelik Üçyol-Buca Koop metro hattı için uygulama projesi ile fizibilite, ulaşım ve zemin etüdü ihalesi gerçekleştirildi. Projelerin Bakanlık onayından sonra yapım ihalesine çıkılacak. Derin tünel olarak yapılması planlanan hattın yolculuk süresi yaklaşık 20 dakika olacak.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Narlıdere Metrosu’nun ardından Buca Metrosu için de ihale gerçekleştirdi.


İhale kapsamında Üçyol İstasyonu-Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü-Buca Koop arasındaki toplam 9.5 kilometrelik güzergahın uygulama projeleri, ihale dokümanları, ÇED raporu, ulaşım etüdü, fizibilite raporu ve zemin etütleri ile depo sahası ve binası hazırlanmasına ait danışmanlık hizmetleri gerçekleştirilecek.


Şu anda komisyon tarafından inceleme aşamasında olan ihale sonuçlanır sonuçlanmaz yer teslimi yapılarak işlere başlanacak ve tüm işler 12 ayda tamamlanacak. Projelerin elde edilmesinin ardından Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ve Kalkınma Bakanlığı’ndan izin alınarak yapım ihalesine çıkılacak.


Buca Metrosu’ndaki toplam 9.5 kilometrelik  güzergah Üçyol’dan itibaren Halide Edip Adıvar caddesini takip edecek. Mehmet Akif Caddesi’ni izleyerek Şirinyer Kavşağı, Buca Belediyesi önü, Hasanağa Bahçesi yanı, Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü  ve son istasyon olarak da Buca Koop bölgesine uzanacak. Derin tünel olarak yapılması planlanan hattın yolculuk süresi yaklaşık 20 dakika olacak. 


Ege'nin Sesi


Geri Dön