28 / 03 / 2024

İzmir Büyük Körfez Projesi'ne ÇED olumlu raporu!

İzmir Büyük Körfez Projesi'ne ÇED olumlu raporu!

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısında konuştu. Kocaoğlu Büyük Körfez Projesi'ne ÇED olumlu raporunun geldiğini açıkladı.



İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentteki turizm potansiyelinin tanıtılması için 12 Temmuz’dan itibaren yurt içine yönelik yeni bir kampanya atağına kalkacaklarını söyledi.


ÇED süreçleri olumlu


İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi'nde uzun süredir beklenen ÇED onayının gelmesini de değerlendiren Başkan Aziz Kocaoğlu, "Büyük Körfez Projesi'nde sona geldik. Kısa sürede çalışmalara başlayacağımıza inanıyorum. Henüz resmi yazı gelmedi ama şu anda siyasi irade Körfez ÇED'i konusunda kararını verdi. Gerisi ayrıntıya kalmış oldu" diye konuştu.


Yamanlar'da yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisi konusunda yaşanan süreci de değerlendiren Başkan Kocaoğlu şunları söyledi:


“Katı atık için de siyasi irade kararını verdi. Burada 2700-2800 kişinin yıllık kullanımını karşılayacak bir su kaynağı olduğu bir realite. Ama Türkiye'nin neresinde sondaj yaparsanız yapın, bu kadar suyu bir iki kuyudan bulmanız mümkün. Bu bir gerekçe olamaz. Biz zaten Dokuz Eylül Üniversitesi'nin yaptığı susuzlaştırma projesini raporla Devlet Su İşleri'ne (DSİ) verdik. O rapordan sonra da DSİ olumlu görüş bildirdi. Ama bu konuda açılan bir dava oldu ve bunun üzerine yürütmeyi durdurma kararı alındı. Biz yine de çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi 10 senedir katı atık bertaraf tesisi için yer arıyordu. Şimdi ÇED süreçlerini aştık, dosyamız hazır. Nihai kararı bekliyoruz.”


Akıllı Trafik ve raylı sistem


Toplantıda ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi Trafik ve Denetim Şube Müdürü Mehmet Ali Bodur, altyapı çalışmaları önemli ölçüde tamamlanan Akıllı Trafik Sistemi, Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımları Dairesi Başkanı Mehmet Ergenekon ise devam eden ve planlanan raylı sistem yatırımları hakkında ayrıntılı bilgi içeren birer sunum yaptı.


İzmir Yenigün


Geri Dön