20 / 04 / 2024

Süperbüs projesi İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kabul edilmedi!

Süperbüs projesi İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kabul edilmedi!

İzmirli Ünsal Altunbaş, "Süperbüs" adlı projesinin hayata geçirilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne öneri sundu. Otobüslü toplu taşımayı iyileştirmeyi içeren projesinin Büyükşehir tarafından kabul edilmediğini belirtti




İzmirli Ünsal Altunbaş, Türk Patent Enstitüsü'nden marka tescilini aldığı "Süperbüs" adlı projesinin hayata geçirilmesi için  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'ne öneri sundu. Otobüslü toplu taşımayı iyileştirmeyi içeren projesinin Büyükşehir tarafından kabul edilmediğini belirten Altunbaş, "Elimizde İzmir için böyle bir proje var. Fakat İzmir'de bu proje dikkate alınmadığı gibi toplu taşımayı iyileştirmek için bir siyasi irade, karar ve niyet de yok. Ben ve arkadaşlarım makam, mevki, maaş istemeden çözüm için emek vermeye hazırız" dedi. 

Süperbüs'ün hızlı, ucuz, konforlu, verimli, zaman tarifeli ve düzenli toplu taşıma sistemi olduğunu anlatan Altunbaş, "Toplu taşıma iyileştirilmeli ve etkin hale getirilmeli. Kamu görevi yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi, uzun vadeli olarak metro-raylı toplu taşıma araçları, deniz yolu taşıma araçları gibi yatırımlarını sürdürmeli ancak, halkın günlük zorunlu ulaşım gereksinimleri ertelenemez, bekletilemez. Ulaşım ihtiyacı, kısa dönemli önlem olarak iyileştirilmiş otobüslü toplu taşıma ile karşılanmalı. Yeni anlayışla tasarlanmış, kentli gereksinimi odaklı ve birbiriyle uyumlu toplu taşımda yeni düzen, kısa sürede sağlanabilir. Bunu hayata geçirmek ve iyileştirmek için, siyasi irade ve yerel yönetim kadrolarının isteği yeterli olacaktır" diye konuştu. 

TOLGA TEKİN


PROJENİN AVANTAJLARI

- Erişim hızı artacak. 

- Yararlı doluluk, kontrollu olarak yüzde 10 artacak. 

- Zaman tarifeli otobüs seferleri başlatılacak. 

- Bilet çeşitliliği artırılarak ucuzluk sağlanacak. Aktarmasız tek biniş ücreti, 0.50 TL düzeyine indirilecek. 

- Kent merkezindeki otobüs duraklarındaki beklemeler son bulacak. 

- Süperbüs'ün metro ve deniz araçlarına tam uyumu sağlanacak. 

- Hat ağı yaygınlaştırılacak. Metropol alandaki ilçelerin yolculuk talepleri, Ulaşım Master Planı verilerine göre değerlendirilecek.



Yeni Asır


Geri Dön