23 / 04 / 2024

Süperbüs projesi nedir

Süperbüs projesi nedir

İzmirli Ünsal Altunbaş, "Süperbüs" adlı projesinin hayata geçirilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne öneri sundu. Otobüslü toplu taşımayı iyileştirmeyi içeren projesinin Büyükşehir tarafından kabul edilmediğini belirtti

Askı süresi nedir?

İmar planları birçok taşınmaz, tarla ve arsa sahibini ilgilendiren bir konudur. Bu nedenle imar planları ile ilgili süreçlerin öğrenilmesi elzemdir. Askı süresi de bunlardan biridir ve imar planlarında sıklıkla bahsedilen bir süreçtir. Peki askı süresi nedir ve en fazla ne kadardır?

TOKİ İlk Evim Arsa projesi nedir? TOKİ İlk Evim Arsa kaç metrekare?

TOKİ İlk Evim Arsa projesi gündemde yer alıyor. Bu projeye dair detayları bilmeyenler, TOKİ İlk Evim Arsa projesi nedir? TOKİ İlk Evim Arsa kaç metrekare? sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar!

Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir?

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü haksız yere kullanan kişilerden haksız işgal tazminatı almak ve malın sahibine iade edilmesi amacıyla açılır. Peki, Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Ev aldıktan sonra beyanname verme süresi nedir?

Yeni gayrimenkul sahiplerinin sorumlulukları arasında emlak beyannamesi vermek de yer alıyor. Beyanname için verilen sürenin kaçırılmaması gerekiyor. Peki, ev satın aldıktan sonra beyanname süresi nedir?

Isı pompası nedir, nasıl çalışır, evlerde nasıl kullanılır?

AB ülkelerinin Rusya'ya enerji bağımlılığından kurtulmak için kullanımının yaygınlaştırmayı düşündüğü ısı pompası nedir, nasıl çalışır, evlerde nasıl kullanılır? İşte detaylar...

Şanlıurfa Trambüs Projesi TBMM gündeminde!

Şanlıurfa ilinde yapılan Trambüs Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Rize Çay Çarşısı Projesi 18 ayda tamamlanacak!

Rize Ticaret Borsası tarafından (RTB) hayata geçirilecek Çay Çarşısı Projesi'nin ihalesi sonuçlandı. Projenin 18 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Kanal İstanbul Projesi nedir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2011 yılında açıklanan ve kamuoyunda 'çılgın proje' olarak bilinen Kanal İstanbul Projesi nedir? Kanal İstanbul'da son durum ne? İşte merak edilen detaylar...

Galatasaray Riva projesi nedir?

Galatasaray arsası üzerinde hayata geçirilen Düşler Vadisi Riva projesi geçtiğimiz günlerde basına tanıtıldı. Resmen satış sürecinin başladığı projede fiyatlar 1 milyon 69 bin liradan başlıyor. Peki Galatasaray Riva projesi nedir?

Tokat Meydan Çarşısı Projesi'nde yıkımlar başladı!

Tokat Belediyesi tarafından Hatuniye Camisi önündeki alanın eski tarihi ve ticari kimliğine kavuşturulmasını amaçlayan Tokat Meydan Çarşısı Projesi'nde yıkım çalışmaları başladı.

Efeler'deki Eğitim Kampüsü Projesi’nden vazgeçildi!

Aydın Efeler’deki mevcut dört lisenin taşınacağı ve 162 dönüm arazi üzerinde kurulacak Eğitim Kampüsü Projesi’nden vazgeçildi.

Çanakkale Köprüsü Projesi kent ekonomisini canlandırdı!

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, Çanakkale Köprüsü Projesi ile kent ekonomisinin canlandığını açıkladı.

Veraset ilamı çıkarma süresi nedir?

Ölüm halinde, murisin mirasçılarının kim olduğu, mirasçılık hakkına kimlerin sahip olduğunu gösteren belge veraset ilamı oluyor. Peki, veraset ilamı çıkarma süresi nedir? Veraset ilamı ne zaman alınmalı?

Süperbüs projesi nedir Haberi

Süperbüs projesi nedir


İzmirli Ünsal Altunbaş, Türk Patent Enstitüsü'nden marka tescilini aldığı "Süperbüs" adlı projesinin hayata geçirilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne öneri sundu. Otobüslü toplu taşımayı iyileştirmeyi içeren projesinin Büyükşehir tarafından kabul edilmediğini belirten Altunbaş, "Elimizde İzmir için böyle bir proje var. Fakat İzmir'de bu proje dikkate alınmadığı gibi toplu taşımayı iyileştirmek için bir siyasi irade, karar ve niyet de yok. Ben ve arkadaşlarım makam, mevki, maaş istemeden çözüm için emek vermeye hazırız" dedi. 

Süperbüs'ün hızlı, ucuz, konforlu, verimli, zaman tarifeli ve düzenli toplu taşıma sistemi olduğunu anlatan Altunbaş, "Toplu taşıma iyileştirilmeli ve etkin hale getirilmeli. Kamu görevi yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi, uzun vadeli olarak metro-raylı toplu taşıma araçları, deniz yolu taşıma araçları gibi yatırımlarını sürdürmeli ancak, halkın günlük zorunlu ulaşım gereksinimleri ertelenemez,...