24 / 04 / 2024

Ev aldıktan sonra beyanname verme süresi nedir?

Ev aldıktan sonra beyanname verme süresi nedir?

Yeni gayrimenkul sahiplerinin sorumlulukları arasında emlak beyannamesi vermek de yer alıyor. Beyanname için verilen sürenin kaçırılmaması gerekiyor. Peki, ev satın aldıktan sonra beyanname süresi nedir?



Taşınmaz malların bir başkası tarafından satın alınması halinde vergi mükellefiyeti de yeni malike geçiyor. Dolayısı ile yeni malikin öncelikle belediyeye bir beyanname vermesi gerekiyor. Vergi sorumluluğu ise satışın gerçekleştiği tarihten bir sonraki yılda başlıyor.

Ev aldıktan sonra beyanname verme süresi nedir?

Emlak beyannamesi ilçe belesiyesinden verilebildiği gibi internet üzerinden de verilebiliyor. Belediyeye gitme vakti olmayanlar genellikle online beyan seçeneğini tercih ediyor. Emlak beyannamesinin e-devletten verilebilmesi için öncelikle e-devlet şifresi ile sisteme giriş yapılması gerekiyor. E devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne ait olan bölüme giriş yapılabiliyor. 

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü sayfası üzerinden Tapu Taşınmaz Beyan ekranına giriş yapılarak ilgili belediye üzerinden beyan işlemi yapılabiliyor.
 


Geri Dön