19 / 04 / 2024

Süperbüs projesi

Süperbüs projesi

İzmirli Ünsal Altunbaş, "Süperbüs" adlı projesinin hayata geçirilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne öneri sundu. Otobüslü toplu taşımayı iyileştirmeyi içeren projesinin Büyükşehir tarafından kabul edilmediğini belirtti

1915 Çanakkale Köprüsü Projesi "Yılın Projesi" olarak seçildi...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada "Söz konusu ödülle beraber 1915 Çanakkale Köprüsü, bu sene ENR'den2i farklı ödül kazandı ve toplamda 24 ulusal ve uluslararası saygın ödülün sahibi oldu." diye konuştu. İşte haberin ayrıntıları...

1915 Çanakkale Köprüsü 2 milyar 545 milyon avro yatırımla tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu merakla beklenen 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "1915 Çanakkale Köprüsü Projesi'ni 2 milyar 545 milyon avro yatırımla tamamladık." dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü istihdama katkı sağlayacak! 

1915 Çanakkale Köprüsü projesi hakkında değerlendirmede bulunan İstanbul Kamu Özel Sektör İş Birliği Mükemmellik Merkezi ve Dünya KÖİ Uzmanları Birliği Orta Asya Bölüm Başkanı Dr. Eyüp Vural Aydın dev projenin istihdama katkıda bulunacağını dile getirdi. 

Rize'deki Çay Çarşısı'nın inşaatı hız kesmiyor!

Rize Ticaret Borsası’nca hazırlanan ‘Çay Çarşısı’ projesi inşaatı devam ediyor. Çarşıda, 30 metre yüksekliğinde ince belli çay bardağı anıtı yapılıyor. Anıtın içerisinde, çay müzesi, çayın topraktan bardağa serüvenini anlatan 13D çay sineması ve seyir terası olacak.

Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında deniz canlılarına duyarlılık!

İki yıl önce yapımına başlanan 1915 Çanakkale Köprüsü projesi, deniz canlılarının yaşamına hassasiyet gösterilerek hayata geçiriliyor.

Şanlıurfa Trambüs Projesi TBMM gündeminde!

Şanlıurfa ilinde yapılan Trambüs Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Rize Çay Çarşısı Projesi 18 ayda tamamlanacak!

Rize Ticaret Borsası tarafından (RTB) hayata geçirilecek Çay Çarşısı Projesi'nin ihalesi sonuçlandı. Projenin 18 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Halkapınar-Otogar demiryolu bağlantısı projesi ne zaman bitecek?

Halkapınar-Otogar demiryolu bağlantısı projesine aktarılan ödeneği ve projenin ne zaman bitirileceği meclis gündemine taşındı. MHP'li Osmanoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Limak Senegal’de ilk eğitim dönemini tamamladı!

Senegalli gençlere havacılıkta global kariyer fırsatı sağlayan “Limak Havalimanı Hizmetleri Enstitüsü” projesi eğitimiyle Limak, sektöre nitelikli iş gücü yetiştirmeye devam ediyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde dev çelik şaftlar hazır!

Çanakkale Boğazı’nın ilk ve Marmara Bölgesi’nin ise 5. asma köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü Projesi’de yeni bir gelişme yaşandı. Proje kapsamında ayakların temelini oluşturan şaftların yapımı tamamlandı.

Ekrem İmamoğlu'ndan TEM'e megabüs projesi!

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’daki ulaşım sorununun çözümüne ilişkin projelerini açıkladı.

Ekrem İmamoğlu'dan 'ikinci metrobüs' projesi!

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, seçim çalışmaları kapsamında TEM otoyolu üzerine Sultanbeyli'den Esenyurt'a kadar bir ekspres hat projesi hazırladıklarını açıkladı. 

Manisa Salihli'nin dev projesinde sona gelindi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Salihli’de inşa edilen Modern Pazaryeri, Yeraltı Otoparkı ve Bedesten Çarşısı Projesi'nde sona yaklaşıldı. Eski Kamyon Garajının bulunduğu alanda hayata geçirilen projenin 1 ay içinde açılması planlanıyor.

Süperbüs projesi Haberi

Süperbüs projesi


İzmirli Ünsal Altunbaş, Türk Patent Enstitüsü'nden marka tescilini aldığı "Süperbüs" adlı projesinin hayata geçirilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne öneri sundu. Otobüslü toplu taşımayı iyileştirmeyi içeren projesinin Büyükşehir tarafından kabul edilmediğini belirten Altunbaş, "Elimizde İzmir için böyle bir proje var. Fakat İzmir'de bu proje dikkate alınmadığı gibi toplu taşımayı iyileştirmek için bir siyasi irade, karar ve niyet de yok. Ben ve arkadaşlarım makam, mevki, maaş istemeden çözüm için emek vermeye hazırız" dedi. 

Süperbüs'ün hızlı, ucuz, konforlu, verimli, zaman tarifeli ve düzenli toplu taşıma sistemi olduğunu anlatan Altunbaş, "Toplu taşıma iyileştirilmeli ve etkin hale getirilmeli. Kamu görevi yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi, uzun vadeli olarak metro-raylı toplu taşıma araçları, deniz yolu taşıma araçları gibi yatırımlarını sürdürmeli ancak, halkın günlük zorunlu ulaşım gereksinimleri ertelenemez,...