19 / 04 / 2024

İzmir Büyükşehir’den 13 yeni saha!

İzmir Büyükşehir’den 13 yeni saha!

Gaziemir, Çiğli, Foça, Dikili, Seferihisar, Karabağlar ve Tire’de yeni semt spor sahaları kurabilmek için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, daha çok çocuk ve gencin sporla buluşmasını sağlayacak.




Spora ve sporcuya desteklerini sürdüren  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, ilçelerdeki spor aktivitelerini artırmak, gençlere ve çocuklara yeni olanaklar sağlamak amacıyla toplam 13 adet semt spor sahası için daha düğmeye bastı. İlçe belediyelere devri gerçekleştirilen sahalardan 5’nin yapımı sürerken, 8 tanesi için de yapım ihalesinin gerçekleştirildiği bildirildi. 


Çok beğenildi

İzmir’in dört bir yanındaki gençlerin ve çocukların yüzünü güldürecek semt sahaları, bu tür aktivitelere erişimi kısıtlı olan bölgelerde yapılarak daha çok çocuğun ve gencin  spor yapabilmesini sağlamayı hedefliyor. Gaziemir Sevgi Mahallesi, Çiğli Küçük Çiğli ve Evka 5 ile Foça Bağarası’nda sentetik çim saha, Foça Atatürk Mahallesi’nde ise uluslararası alanda onay görmüş malzemeden yapılan çok amaçlı akrilik saha olmak üzere toplam 5 bölgede yapım çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir’deki çalışmalarını tamamlamak üzere. Sağlıklı nesiller için geleceğe yapılan yatırım olarak kente kazandırılan sahalardan 8 tanesi daha Dikili, Seferihisar, Karabağlar ve Tire’de yapılacak. Bunların 6 tanesi akrilik çok amaçlı, 2 adeti de sentetik çim saha olarak oluşturulacak



İzmir Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön