19 / 04 / 2024

İzmir-Çandarlı Karayolu ihalesi bu yıl içerisinde gerçekleşecek!

İzmir-Çandarlı Karayolu ihalesi bu yıl içerisinde gerçekleşecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bilgin: " Önümüzdeki 8 ayda, bu yıl için belirlenen 1.000 kilometre bölünmüş yol hedefimize ulaşacağımıza hatta aşacağımıza inanıyorum" dedi..



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Karayolları Genel Müdlirlüğü'nde düzenlenen 65. Karayolları Bölge Müdürleri Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ulaşım hamlesinin başlatıldığı 2003 sonrasında karayollarında tam olarak devrim yaşandığını kaydetti. Bu dönemde bölünmüş yol uzunluğunun 6 bin 101 kilometreden 23 bin 716 kilometreye ulaştığını anlatan Bilgin, geçen yıl 666 kilometre bölünmüş yol, toplam uzunluğu 25.7 kilometre olan 9 tünel, 122 köprü yapımı, 18 tarihi köprü restorasyonu projelerini tamamladıklarını dile getirdi. 


Türkiye ulaşım kavşağı Bakanlık olarak, Türkiye'nin sahip olduğu coğrafi konumu iyi değerlendirerek ülkeyi ulaşım kavşağı haline getirme azmiyle yatırımları sürdürmeye devam edeceklerini belirten Bilgin, şu ifadeleri kullandı: "Bu azimle Türkiye'nin dört bir yanında şantiyelerimiz harıl harıl çalışmaya devam ediyor. 


Önümüzdeki 8 ayda, bu yıl için belirlenen 1.000 kilometre bölünmüş yol hedefimize ulaşacağımıza hatta aşacağımıza inanıyorum. Bunun yanı sıra yıl içerisinde 5 bin 200 kilometre yeni asfalt ve bin 250 kilometre bitümlü sıcak karışım kaplama yaparak yol ağımızın standartlarını yükseltmeye devam edeceğiz. Ayrıca yine bu yıl içerisinde 70 yeni köprü yapacağız ve 30'unun da yenilemesini gerçekleştireceğiz. Tarihi köprülerimizin de restorasyonlarını da yaparak tarihe ve kültüre katkı sağlamaya devam edeceğiz. Bu yıl içerisinde 15 tarihi köprünün restorasyonunu tamamlamış olacağız." Bilgin, 2023 yılına kadar 7 bin 169 kilometre bölünmüş yol ile yap-işlet-devret kapsamında gerçekleştirilecek olan 5 bin 615 kilometre otoyolun hizmete girmesiyle toplam bölünmüş yol ağını 36 bin 500 kilometreye çıkaracaklarına inandıklarını söyledi. 


Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan da bu yıl için yapmayı düşündeki çalışmalar hakkında bilgi vererek, "Yol yapım çalışmaları kapsamında toplam 1.000 kilometre bölünmüş yol ve 850 kilometre tek platformlu yolun yapımı ile bin 250 kilometre bitümlü sıcak karışım kaplama ve 13 bin 200 kilometre asfalt kaplama yapım ve onarımı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" dedi. 



Karayolları Genel Müdürü Turhan, bunların yanı sıra bu yıl içinde Ankara-Niğde, Kmalı-Ödayeri, Kurtköy-Akyazı, İzmir-Çandarlı, Ankara-Delice otoyolları ile Çanakkale Köprüsü gibi büyük projelerin ihalesine çıkmayı planladıklarını bildirdi.


Yenigün İzmir


Geri Dön