18 / 04 / 2024

İzmir Çiğli'de 6 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İzmir Çiğli'de 6 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İzmir Karşıyaka 4. İcra Müdürlüğü tarafından İzmir Çiğli Sasalı Mahallesi'nde yer alan 7 bin 490 metrekarelik arsa 5 milyon 992 bin TL bedelle icradan satışa çıkarıldı. 



İzmir Karşıyaka 4. İcra Müdürlüğü tarafından  İzmir  İli, Çiğli İlçesi, Sasalı Mahallesi, 203 Ada, 1 Parselde kayıtlı, 7 bin 490 metrekare yüzölçümlü arsa nitelikli ana taşınmaz 5 milyon 992 bin TL bedelle icradan satışa çıkarıldı. İcra ihalesi 12 Haziran 2019 tarihinde saat 11:45'te yapılacak.

İhale ilanı:
T.C. KARŞIYAKA 4. İCRA DAİRESİ
2018/596 TLMT.
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
TAŞINMAZIN
Özellikleri : Satışa konu taşınmaz tapuda; İzmir İli ,Çiğli İlçesi, Sasalı Mahallesi, 203 Ada, 1 Parselde kayıtlı, 7.490,00 m2 yüzölçümlü,arsa nitelikli ana taşınmaz olarak kayıtlı olup, kesif tarihinde taşınmaz üzerinde yapılan incelemede,bina vb. nitelik taşıyan herhangi bir yapılaşma olmadığı tespit edilmiş parselin arsa vasfını koruduğu görülmüştür. Yine taşınmazda yapılan incelemede üzerinde ağaç, zeytinlik vb. tarım mahsullerinin bulunmadığı görülmüştür. Parselin yakın çevresinde Kuş Cenneti yolu ,1, 72 ve 79sokaklar bulunmaktadır. Taşınmaza asfalt yol ile ulaşım sağlanmaktadır. Parsel düz bir topografik yapıya sahip olup ; şev ve yamaç bulunmamaktadır. Taşınmazın muhammen bedeli 5.992.000,00 TL olup, KDV oranı %18'dir.
Adresi : Sasalı MerkezMah. 1 Sokak ile 79 Sokağın kesişim noktasına bitişik parsel,Çiğli /İZMİR
İmar Durumu : Çiğli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 10.07.2018 tarih E. 5639/9134 sayılı yazısına göre, İzmir İli ,Çiğli İlçesi, Sasalı Mahallesi , K 17 –c- 24-c-3-d Pafta , 203 Ada 1nolu parselindekayıtlı gayrimenkul ile ilgili 02.01.2017 tarih 13 Sayılı Bakanlık Makamının oluru ile onaylanan Sasalı Mahallesi 1. Bölge ( Merkez ve Çevresi) 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planında yapılan incelemede;anılan parselin E= 0.40 oranlı“ Sanayi Alanlı” ( İçerisinde sanayi tesisleri ile sanayiye hizmet vermek üzere dğer yapı ve tesislerinde yapılabileceği alanlardır.Bu Alanlarda Sulak Alanların Korunması Yönetmeliğinde Tampon BölgelerdeYapılabilecek Tesislereİlişkin Tablo Ek-1 Ve Ek-2’de Belirtilen Husulara uyulacaktır. Emsal 0.40 Minimum İfraz Büyüklüğü : 5.000 m2 ifrazlardan sonra elde edilecek parsellerin İmar Yoluna Cephesi 40 metreden az olamaz. Bu alanlarda yükseklik teknolojinin gereği kapsamında mania planı kriterleri doğrultusunda Belediyesince belirlenecektir. Sanayi alanında yer alacak idari binalar 2 katı geçemez.) olarak belirlenen alanda kaldığı ; 27.04.2017 tarihli ve 76071 Sayılı Çevre ve Şehircilik Makamı olur’u ile “Sürdürülebilir Koruma Kontrollü Kullanım”alanı içerisinde kaldığı ; Orman Ve Su İşleri Bakanlığı’nın 26.04.2017 Tarih ve 380 Sayılı Olur’u ile onaylanan Gediz Deltası Sulak Alan Koruma Bölgelerinden “Tampon Bölge” içerisinde “Kontrollü Kullanım” alanı içinde kaldığı ; 21.01.2017 Tarih ve 2016/9620 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile“Büyük Ova Koruma” alanı içerisinde kaldığı, bildirilmiştir.
Kaydındaki Şerhler : Tapudaki gibidir.
Mükellefiyetler : İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü lehine "Doğal Sit-Sürdürülebilir
Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanıdır " şerhi vardır.
1. Satış Günü : 12/06/2019 günü 11:45 - 11:55 arası
2. Satış Günü : 09/07/2019 günü 11:45 - 11:55 arası
Satış Yeri : Kemalpaşa Caddesi Vakıf işhanı 82/c Kat 4 Satış Odası(Karşıyaka Adliyesi Ek Binası)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. KDV oranın değişmesi veya yetkili makamlarca başka bir orandan yatırılmasına karar verilmesi halinde aradaki fark varsa cezalarıihale alıcısı tarafından yatırılacaktır. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- İşbu satış ilanının gazetedeyayınlananilanı, tapuda adresi olmayanlar içinİİK m 127 gereğince tebliğ yerine kaim olmak üzere ilan ve tebliğ olunmasına,
6- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/596 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.17/04/2019

(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


Geri Dön