24 / 04 / 2024

İzmir Doğal Yaşam Parkı ödül aldı!

İzmir Doğal Yaşam Parkı ödül aldı!

İslam Başkentleri ve Kentleri Teşkilatı'nın (OICC) "Belediye hizmetleri, peyzaj ve çevre" dalında en iyi uygulama olarak seçtiği İzmir Doğal Yaşam Parkı'nın ödülü, Mekke'de düzenlenen törenle İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne verildi.




İzmir Doğal Yaşam Parkı ödül aldı. Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, barındırdığı tür çeşitliliği ve yeşil dokusuyla uluslararası alanda ilgi çeken  İzmir  Doğal Yaşam Parkı, İslam Başkentleri ve Kentleri Teşkilatı'nca (OICC) "Belediye hizmetleri, peyzaj ve çevre" dalında İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın birinciliğe layık görüldü. 


Açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan'ın, Mekke’de düzenlenen “İslam Başkentleri ve Kentleri Teşkilatı 13. Genel Konferansı” kapsamında, Suudi Arabistan Belediye ve Köy İşleri Bakanı Prens Monsour Mite’b Bin Abdülaziz’in elinden birincilik ödülünü aldığı bildirildi.


Sırrı Aydoğan'ın, konferans sırasında OICC Genel Sekreteri Omar Abdullah Kadi ve katılımcı 54 ülke delegeleriyle ikili görüşmeler yaptığı, İzmir’i tanıtan kitapçıklar verdiği de belirtildi. 


- Ziyaretçi sayısı 3 milyonu aştı


 İzmir Doğal Yaşam Parkı, kurulu olduğu 425 bin metrekare alan üzerinde 120’den fazla türde 1200’ü aşkın hayvana kendi doğal ortamlarında ev sahipliği yapıyor.


Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği (EAZA) üyesi olan İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın ziyaretçi sayısı 3 milyonu aştı.


AA


Geri Dön