26 / 04 / 2024

İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda Güney Amerika habitatı oluşturulacak!

İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda Güney Amerika habitatı oluşturulacak!

Yıllık 1 milyon ziyaretçi sayısına yaklaşan İzmir Doğal Yaşam Parkı'na yeni türlerin getirilmesiyle ilgili çalışmalara hız verildi. Parkın ikinci bölümü için ise Güney Amerika habitatı oluşturulması planlanıyor.



Yıllık 1 milyon ziyaretçi sayısına yaklaşan  İzmir  Doğal Yaşam Parkı'na yeni türlerin getirilmesiyle ilgili çalışmalara hız verildi. Parkın ikinci bölümü için ise Güney Amerika habitatı oluşturulması planlanıyor.


Nesli tehlike altında bir çok türü doğal yaşam ortamlarında tanıma fırsatının sunulduğu İzmir Doğal Yaşam Parkı, Afrika'nın ardından Güney Amerika habitatını da ziyaretçisine sunmaya hazırlanıyor. Gelecek yıl penguen, tembel ayı ve su samuru gibi hayvanların yaşamaya başlayacağı parkta Amazon bölgesine özgü jaguar, gergedan gibi türler için de planlama yapılıyor.


İzmir Doğal Yaşam Parkı Müdürü Şahin Afşin, parkın Türkiye genelinden çok sayıda ziyaretçinin ilgi odağı haline geldiğini, özellikle hafta sonları büyük yoğunluk yaşadıklarını belirtti.


Parkın halen 126 türdeki bin 500'e yakın hayvana ev sahipliği yaptığını, türlerin açık ve kapalı olarak kendi yaşam alanlarına sahip olduğunu ifade eden Afşin, 425 bin metrekare alana kurulu parkı geçen yıl 875 bin kişinin gezdiğini belirtti.


Bu yıl ise ziyaretçi sayısının 10 ayda 770 bini bulduğunu, yıl sonu için 1 milyon ziyaretçi sayısına ulaşmayı beklediklerini anlatan Afşin, özellikle dini bayram ve resmi tatil günlerinde günde ortalama 10 bin ziyaretçiye ulaştıklarını söyledi. Geçen ramazan bayramında 35 bin kişinin parkı gezdiğini anlatan Afşin, kurban bayramında daha fazla ziyaretçiyi ağırladıklarını dile getirdi.


Afşin, parka yeni hayvan türleri getirilmesi için de çalışmaların devam ettiğini, bu kapsamda ilk etapta mevcut alan içinde penguen, tembel ayı ve su samuru için alan oluşturacaklarını söyledi.


Afşin, şöyle konuştu:


"Tembel ayı ve su samuru için projeler tamamlandı, penguenler için bir ada oluşturmaya çalışıyoruz. Ziyaretçilerimizin ilgisini çekeceğini düşündüğümüz yeni hayvan türleri kendilerine özgü yaşam alanları içinde sergilenecek. 2015 yılı sonuna doğru yeni türleri parka getirmiş olacağımızı düşünüyoruz."


Parkın ikinci etabı için de planlama çalışmalarının devam ettiğini, mevcut alanın sınırında bulunan derenin yeniden düzenlenerek bir Güney Amerika habitatı yaratılacağını ifade eden Afşin, 200 bin metrekarelik yeni etapta Amazon deltası yaratılacağını söyledi.


Afşin, şelaleler, menderesler, filmango adaları, yarasa mağaralarının bulunacağı bölümde Amazon'a özgü jaguar, vahşi kedi türleri, örümcek maymun, kartal ve akbaba olmak üzere çok sayıda yeni türün yaşamaya başlayacağını kaydetti.


Yıllık 1 milyon ziyaretçi sayısına yaklaşan İzmir Doğal Yaşam Parkı'na yeni türlerin getirilmesiyle ilgili çalışmalara hız verildi. Parkın ikinci bölümü için ise Güney Amerika habitatı oluşturulması planlanıyor.


Park içindeki Afrika savanının ziyaretçinin yoğun ilgisini çektiğine dikkat çeken Afşin, Amazon deltasının da ilgiyle karşılanacağını umduklarını söyledi.


İzmir'in Avrupa'daki doğal yaşam parkları içinde ilk 10 içinde yer aldığına işaret eden Afşin, yeni etapla birlikte hayvan türü ve ziyaretçi sayısı anlamında üst sıralara tırmanacaklarını kaydetti.


İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 5 yıllık yatırım planlarına göre Doğal Yaşam Parkı'nın ikinci bölümünde Akdeniz Akvaryumu ve Zooloji Müzesi yapılması da öngörülüyor.



HaberTürk





Geri Dön