27 / 04 / 2024

OICC İzmir Doğal Yaşam Parkı

OICC İzmir Doğal Yaşam Parkı

İslam Başkentleri ve Kentleri Teşkilatı'nın (OICC) "Belediye hizmetleri, peyzaj ve çevre" dalında en iyi uygulama olarak seçtiği İzmir Doğal Yaşam Parkı'nın ödülü, Mekke'de düzenlenen törenle İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne verildi.

İzmir Güzelbahçe'de doğal sit alanları Go-kart pisti mi oluyor?

İzmir Güzelbahçe'de doğal sit alanı üzerinde yapılmak istenen ‘Go-kart’ pistini kapsayan imar planları Bakanlık tarafından onaylandı.

İzmir'deki doğal sit alanları kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

İzmir İli, Çiğli, Menemen ve Foça ilçeleri dahilindeki bazı doğal sit alanlarının kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 2941 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir'de doğal sit alanı olarak tescil edilen yerler TBMM'de!

İzmir'in Bornova ve Selçuk ilçelerinde doğal sit alanı olarak tescil edilen yerler meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Kozak Yaylası'nda Doğal Yaşam Parkı kuruluyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Kozak Yaylası Doğal Yaşam Parkı’nı kurmak için çalışmalara başladı. Park kırsal kalkınma ve ekolojik turizmle bölgenin ekonomik ve sosyal gelişimine fayda sağlayacak...

Çeşme Sulh Hukuk Mahkemesi'nden 21.9 milyon TL'ye satılık doğal sit alanı!

Çeşme Sulh Hukuk Mahkemesi, İzmir ili, Çeşme ilçesi, Musalla Mahallesi 441 ada, 38 parselde yer alan 54 dönüm tarla tapulu 1. derece doğal sit alanını 21 milyon 893 bin 262 TL'ye satıyor...

İzmir Doğanbey’de doğal SİT alanı imara açılacak!

İzmir Doğanbey’de doğal sit alanı olan bölgede bulunan 9 parselin statüsü, 2015 yılında Davutoğlu’nun seçim hükümetinde Enerji Bakanı olan AKP'li Alaboyun’un şirketi için değiştirildi. Değişiklik, alanın imara açılmasının habercisi olarak yorumlandı.

İzmir'de Doğal Yaşam Köyü kurulacak!

Varlık odaklı projelerle Yarımada bölgesini kalkındırmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bademler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi işbirliğiyle Urla’ya Doğal Yaşam Köyü’nü kuruyor.

Katar'daki inşaatlar için Türkiye'den doğal taş alınacak!

2022 FIFA Dünya Kupası kapsamında Katar'daki büyük inşaat projeleri yürüten firmalar, doğal taş alımı için İzmir'e gelecek.

İzmir Sasalı Doğal Sit Alanı imar planı askıda!

İzmir Çiğli İlçesi, Sasalı Mahallesi 3. Derece Doğal Sit Alanına ilişkin imar planı değişikliği bugün askıya çıkarıldı...

İZSU doğal afetlere karşı Japonlarla işbirliği yapacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kentin kanal sistemini doğal afetlere karşı güçlendirmek için Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ve Sendai Belediyesi ile birlikte çalışacak.

Uzundere Doğal Gaz Bağlantı Hattı için acele kamulaştırma!

Uzundere Doğal Gaz Bağlantı Hattı projesinin gerçekleştirilmesi amacıyla İzmir ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

22. Marble Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı İzmir'de açıldı!

Türkiye'nin en büyük ihtisas fuarı Marble Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı, İzmir'de 22'nci kez açıldı. Terör saldırılarına ve ekonomik krize rağmen dünyanın 32 ülkesinden katıl gelen katılımcılar içinde iptal yaşanmadı.

İzmir Doğal Yaşam Parkı'nı 4 milyon 70 bin kişi ziyaret etti!

Açıldığı günden itibaren 4 milyon 944 bin kişiyi konuk eden Doğal Yaşam Parkı, toplam ziyaretçi sayısıyla, İzmir'in 4 milyon 70 bin olan nüfusunu da geçti.

OICC İzmir Doğal Yaşam Parkı Haberi

OICC İzmir Doğal Yaşam Parkı


İzmir Doğal Yaşam Parkı ödül aldı. Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, barındırdığı tür çeşitliliği ve yeşil dokusuyla uluslararası alanda ilgi çeken İzmir Doğal Yaşam Parkı, İslam Başkentleri ve Kentleri Teşkilatı'nca (OICC) "Belediye hizmetleri, peyzaj ve çevre" dalında İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın birinciliğe layık görüldü. 


Açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan'ın, Mekke’de düzenlenen “İslam Başkentleri ve Kentleri Teşkilatı 13. Genel Konferansı” kapsamında, Suudi Arabistan Belediye ve Köy İşleri Bakanı Prens Monsour Mite’b Bin Abdülaziz’in elinden birincilik ödülünü aldığı bildirildi.


Sırrı Aydoğan'ın, konferans sırasında OICC Genel Sekreteri Omar Abdullah Kadi ve katılımcı 54 ülke delegeleriyle ikili görüşmeler yaptığı, İzmir’i tanıtan kitapçıklar verdiği de belirtildi. 


- Ziyaretçi sayısı 3 milyonu aştı


 İzmir Doğal Yaşam Parkı, kurulu olduğu 425 bin metrekare alan üzerinde 120’den...