28 / 03 / 2024

22. Marble Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı İzmir'de açıldı!

22. Marble Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı İzmir'de açıldı!

Türkiye'nin en büyük ihtisas fuarı Marble Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı, İzmir'de 22'nci kez açıldı. Terör saldırılarına ve ekonomik krize rağmen dünyanın 32 ülkesinden katıl gelen katılımcılar içinde iptal yaşanmadı.



Türkiye'nin en büyük ihtisas fuarı Marble Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı, İzmir'de 22'nci kez açıldı. Terör saldırılarına ve ekonomik krize rağmen dünyanın 32 ülkesinden katıl gelen katılımcılar içinde iptal yaşanmadı. Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya, bombalı saldırılar nedeniyle ziyaretçilerden iptal endişesi yaşadıklarını ancak tek bir iptal bile olmadan fuarı açtıklarını söyledi. 


KURDELE KESİLDİ 


İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen Marble Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı'nın açılış kurdelesini  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaooğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ile İzmir'in ilçe belediye bakanlan ve sektör temsilcileri birlikte kesti. Protokol, Fuar İzmir binasının şeklinde yapılan pasta önünde poz verdi. 


FUAR YÜZDE 12 BÜYÜDÜ 


Başkan Aziz Kocaoğlu, mermer fuarının yaklaşık yüzde 12 büyüdüğünü belirterek, "Çok iyi başladık, çok iyi gidiyoruz. Hızlı bir şekilde İzmir'de fuarcılığı geliştirmeye çalışıyoruz. İzmir'de fuarcılık direktifini veren Ulu Önder Atatürk'ün gösterdiği hedef doğrultusunda çalışmanın, fuarcılığı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İzmir hem uluslararası kentlerde yarışta hem yerel kalkınmada ülkemize ve birçok kente örnek olacak şekilde çalışmasını devam ettiriyor. İzmir'de uzun süredir olmayan birlik ve beraberlik, dayanışma var. Bu içinde bulunduğumuz durumların aşılmasında önemli" dedi. 


193 YABANCI BİN 103 KATILIMCI 


Bu yıl 139 bin metrekare alanda organize edilen Marble'da 193'ü yabancı toplam bin 103 katılımcı yer aldı. Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yarımdan gelen ağırlıkları 10 ile 30 ton arasında değişen işlenmiş, yan işlenmiş ve ham olmak üzere yaklaşık 15 bin ton doğal taş ile birlikte fabrika makineleri, ocak-iş makineleri ve ekipmanları fuarda sergileniyor. Marble'da bu yıl Almanya, ABD, Avustralya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Belçika, Brezilya, Çin, Danimarka, Dubai, Endonezya, Fas, Fransa, Hindistan, Hollanda, Hong Kong, İngiltere, İran, İspanya, İsrail, İtalya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kore, Katar, Makedonya, Mauritius, Mısır, Rusya, Suudi Arabistan, Ukrayna, Vietnam ve Yunanistan olmak üzere 32 ülkeden katılımcı yer aldı. dha Kuru Meyve Grubu Hindistan yolcusu Kuru Meyve Tanıtım Grubu (KMTG), yeni pazar bulma arayışı amacıyla 15-19 Mart 2016 tarihleri arasında Çin'den sonra dünyanın ikinci kalabalık ülkesi Hindistan'ın Yeni Delhi şehrinde gerçekleşen Aahar International Food & Hospitality fuarına katıldı. Burada, çekirdeksiz kuru üzüm, kuru incir, kuru kayısı ve Antep fıstığı ürünlerinin tanıtımını gerçekleştirdi. 




Taraf


Geri Dön