20 / 04 / 2024

İzmir'de doğal sit alanı olarak tescil edilen yerler TBMM'de!

İzmir'de doğal sit alanı olarak tescil edilen yerler TBMM'de!

İzmir'in Bornova ve Selçuk ilçelerinde doğal sit alanı olarak tescil edilen yerler meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Mahir Polat, İzmir'in Bornova ve Selçuk ilçelerinde doğal sit alanı olarak tescil edilen yerlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Polat, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Polat, ''Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü İzmir'in Selçuk İlçesi'nde 03.02.2020 tarih ve 97749335-252.01.02-E.30214 sayılı yazısı ile SİT alanlarıyla ilgili değişkliğe gidilmiştir'' diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat'ın soruları: 

1- Bornava'da 1. ve 3. Derece Doğal Sit şerhlerinin kaldırılarak yerine ''Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı'' olarak tescil edilmesinin sebebi nedir?
2- Bornava İlçesi'ndeki Paterson Köşkü ve Büyük Park ile ilgili şerhlerin kaldırılarak yerine ''Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı'' şerhlerinin konulmasının sebebi nedir?
3- Selçuk'ta 2. ve 3. Derece Doğal Sit Şerhlerinin kaldırılarak yerine ''Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı'' şerhlerinin konulmasının sebebi nedir?
4- Selçuk'ta bulunan denize sıfır alanlarla ilgili planlanan bir yapılaşma var mıdır?


Geri Dön