25 / 04 / 2024

Narman Peribacaları Doğal Sit Alanı'na koruma kararı!

Narman Peribacaları Doğal Sit Alanı'na koruma kararı!

Erzurum ili, Narman ilçesinde bulunan Narman Peribacaları Doğal Sit Alanı'nın ''Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı'' olarak tescil edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.



Erzurum ili, Narman ilçesi, Narman Peribacaları Doğal Sit Alanı'nın ''Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı'' olarak tescil edilmesine, 30223 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2. maddesi gereğince karar verildi.

Karar

Erzurum ili, Narman ilçesi, Narman Peribacaları Doğal Sit alanı, Bakanlık Makamının 26.08.2019 tarihli ve 19708 sayılı OLUR'u ile ''Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı'' olarak tescil edilmiştir.

27 Ekim 2017 tarihli ve 30223 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ''Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik''in 2. maddesinin (j) bendinde yer akan ''Anıt ağaçlar hariç, tabiat varlıklarının ve doğal sit alanlarının tescil kararları Resmi Gazete'de yayımlanır ve Bakanlığın internet sayfasında bir ay süre ile duyurulur.'' hükmü gereği doğal sit alanının tescili ilan olunur.


Geri Dön