29 / 03 / 2024

İzmir Gaziemir'de 2.5 milyon TL'ye satılık fabrika!

İzmir Gaziemir'de 2.5 milyon TL'ye satılık fabrika!

İzmir Gaziemir'de bulunan fabrika İzmir 8. Sulh Hukuk Satış Memurluğu tarafından 4 Mayıs 2015 günü saat 13:00 ile 13:10 arası ihale ediliyor.



İzmir Gaziemir'de bulunan fabrika  İzmir  8. Sulh Hukuk Satış Memurluğu tarafından 2 milyon 250 bin TL'ye satışa çıkarılıyor.



Satışa konu taşınmazın, civarında 1-2 katlı konut tiplerinde yapılaşmalar ve fabrikalar bulunduğu görülüyor. 


3447 metrekare yüzölçümüne sahip fabrika, açık artırma usulüyle İzmir Adliyesi Ana Bina Zemin katında ihaleye sunulacaktır. Taşınmaz, 2 katlı betonarme tarzda yapılı teras çatılı işletme binasıdır.


Satılmasına karar verilen taşınmazın Özellikleri: İzmir, Gaziemir, Atıfbey mah, 11112 Ada, 3 nolu Parselde kayıtlı olup, tapuda Fabrika vasıflı olarak belirtildiği, Fatih mah. Çamlık Cad. No. 22-1180/1 sok. No: 1-3 Sarnıç İzmir adresindeki binaların isabet ettiği yer olduğu, kuzeyinde Çamlık cad. Doğusunda 1180/1 sokak bulunduğu, köşe başı konumundaki parselin 2 tarafı da açık olup, düze yakın topoğrafik yapısının inşaat yapımın uygun olduğu, taşınmazın cepheli olduğu yollar ve civarındaki yolların asfalt kaplamasının yapılmış olduğu, alt yapı çalışmalarının tamamlandığı, kuzeyinde bulunan Ege cad. 600 m, güneybatısında bulunan Atatürk caddesine 450 m. direk uzaklıkta bulunan konuma sahip olduğu, civarında 1-2 katlı konut tipinde yapılaşmalar ile fabrika ve depolama tesisleri bulunduğu, ticaret seçenekli-konut imarlı taşınmazın mevcut konumu ile ulaşım ve taşıma imkanlarının iyi olarak değerlendirildiği, Çamlık cad. 22 numaranın yaklaşık 350 m2. inşaat alanlı depo niteliğindeki yapı olduğu, kısmen briket duvarlı kısmen tuğla duvarlı yapıların üzeri oluklu saç malzeme ile örtülü olduğu, zeminleri tesviye betonu kaplı olduğu, Çamlık cad. 22/A numaranın yaklaşık 65 m2. inşaat alanlı depo-sundurma-güvenlik binası niteliğinde yapı olduğu, kısmen briket duvarlı kısmen tuğla duvarlı yapı olduğu, teraslı dışındaki kısımların üzeri oluklu saç malzeme örtülü olduğu, 1180/1 sokak 3 numaranın girişin karşısında 2 katlı betonarme tarzda yapılı teras çatılı işletme binası mevcut olduğu, binanın zemin katında depo soyunma odaları tuvalet ve yemekhane hacimlerinin bulunduğu, bina dışında betonarme merdivenle çıkılan 1. katta yazıhane, ofis, mutfak, banyo ve tuvalet hacimlerinin yer aldığı, dış merdiveni ve balkon çıkmalarıyla birlikte 258,50 m2. inşaat alanlı, binanın güney bitişiğinde atölye ve teşhir salonundan oluşan ve birbirine ek yapılarak büyütülmüş tek katlı yapıların bulunduğu, söz konusu yapılar 3/1 numara olarak değerlendirildiği, binanın zemin katında giriş, yemekhane soyunma odalarında zeminler mermer döşeli, tuvalet hacimlerinde zeminler ve yarıya kadar duvarlar seramik döşeli, iç kapılar ahşap malzemeli, atölyelere açılan kapı demir doğramalı, 1. kat idari ve teknik birim olarak planlanmış, 3 oda 1 küçük oda banyo mutfak ve ayrı tuvalet olduğu, kapı ve pencereleri alüminyum malzemeli, giriş ve sağlı sollu ilk odalarda zeminler laminant döşeli olup, diğer hacim zeminleri seramik döşeli, banyoda zemin ve tavana kadar duvarlar seramik kaplı olduğu,1180/1 sk. 3/1 numaranın iki katlı binanın bitişiğine yapılmış zemini tesviye betonu kaplı kutu profil iskeletli etrafı kısmen ve üzeri oluklu saç malzeme ile kapatılmış basit atölye yapısı mevcut, bu kısım içinde zemini laminant döşeli ve aydınlatma sistemi olan teşhis salonu olduğu, büyük ölçüde taşınabilir tarzda inşa edilmiş temelsiz yapı niteliğindeki atölye binası yaklaşık 1.150 m2 inşaat alanlı olduğu, havaalanına yakın konumda, tüm belediye hizmetlerinden yararlanma imkanının bulunduğu gözlenmiştir.


Kıymeti: 2.500.000,00 TL


1. Satış Günü: 04/05/2015 günü 13:00 ile 13:10 arası

2. Satış Günü: 29/05/2015 günü 13:00 ile 13:10 arası



Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve iflas Kanununun 133üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa Öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2014/7 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.




Geri Dön